Βαθμολογία

Στους 7 οι νεκροί στη Χαλκιδική, εντοπίστηκε σορός στη θάλασσα

Όλο και χειρότερα είναι τα νέα που έρχονται από τη Χαλκιδική, η οποία χτυπήθηκε από την κακοκαιρία την Τετάρτη (10/7). Ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε, δυστυχώς, στους 7, καθώς την Πέμπτη (11/7) εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια, στα 6 ναυτικά μίλια από την ακτή η σορός ενός άνδρα.

Ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί, συνεπώς δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον 62χρονο ψαρά που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη φονική κακοκαιρία. Στο σημείο επιχειρούν ένα ρωσικό πλοίο και ένα πλωτό του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε στην επίσημη ενημέρωση το μεσημέρι της Πέμπτης ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από το απόγευμα της Τετάρτης σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονταν.

Όπως συμπλήρωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς.

Επίσης, οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την κακοκαιρία. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, εξήγησε ότι «το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Παράλληλα, ανακοίνωσε την έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής από πλευράς της κυβέρνησης. Στην περιοχή, όπως είπε, μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός, θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές τόνισε: «Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις. Θα κριθεί αν είναι απαραίτητο τις επόμενες ημέρες».