Βαθμολογία

Φονική κακοκαιρία με πέντε νεκρούς στη Χαλκιδική

Εφιαλτική νύχτα βιώνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής μετά το ξέσπασμα ακραίων φαινομένων την Τετάρτη (10/7). Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τον νομό.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ανάμεσα στους πέντε νεκρούς υπάρχει ένα δίχρονο αγοράκι. Το αγοράκι βρισκόταν με τον πατέρα του στο ύψος του Potidaia Palace στην Ποτίδαια, όταν ένα δέντρο έπεσε και τους καταπλάκωσε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το νεκρό αγοράκι και ο πατέρας του ήταν από τη Ρωσία. Στα Νέα Πλάγια, μια 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, καταπλακώθηκε από την στέγη ταβέρνας και τραυματίστηκε θανάσιμα. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μια γυναίκα έχασε την ζωή της στα Νέα Πλάγια, ενώ στη Σωζόπολη τα ορμητικά νερά παρέσυραν τροχόσπιτο που διέμενε ένα ζευγάρι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι δυο άνθρωποι είναι νεκροί.

Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι αυτή την στιγμή από την Πυροσβεστική. Όλο το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής παραμένει στο σκοτάδι, μετά από γενικό μπλακ αουτ. Από τα ορμητικά νερά έχουν παρασυρθεί πολλά οχήματα σε παραλιακά σημεία, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν και πολλά αντικείμενα, όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες έχουν βρεθεί στη θάλασσα.