Βαθμολογία

Και τη νέα χρονιά πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α’ ΕΠΣΛ (PICS)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, σύσκεψη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α’ DE-TOX για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Αξίζει να αναφέρουμε πως από τα σωματεία βρέθηκαν όλα πλην του Τυρνάβου, του Αμπελωνιακού, του Δωτιέας Αγιάς και την Λάρισας 2012 που ακόμη δεν έχουν βγάλει νέα διοίκηση.

Πρώτο θέμα που αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτη ήταν η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων όπως έγινε και πέρυσι και όπως τονίσθηκε στην Γ.Σ. στις 29 Αυγούστου στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά να καλύπτονται οι αγώνες με κάμερα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ είπε πως συνεχίζεται η χορηγία της εταιρείας DE-TOX και για τη νέα σεζόν. Μάλιστα οι ομάδες θα κληθούν να υπογράψουν μια συμφωνία ώστε σε κάθε παιχνίδι να προβάλλεται το μπάνερ αναγκαστικά. Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο αν διεξαχθούν ή όχι πλέι οφ και πλέι άουτ.

Σε αυτό το σημείο ακούστηκαν διάφορες απόψεις και τελικά αποφασίστηκε να έχουν και τη νέα χρονιά πλέι οφ και πλέι άουτ όπως και πέρυσι. Αξίζει να αναφέρουμε πως η διαφορά είναι πως ο συντελεστής για τον πρώτο της βαθμολογίας ανέβηκε κατά έναν πόντο, δηλαδή με 7 βαθμούς ο πρώτος θα ανεβαίνει απευθείας στην παραπάνω κατηγορία, ενώ με 6 θα διεξάγονται πλέι οφ ανάμεσα στους 4 πρώτους της τελικής κατάταξης με την ανάλογη βαθμολογία.

Αναφορικά με τα πλέι άουτ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβάζονται απευθείας, ενώ οι θέσεις από 11-14 θα γίνουν μπαράζ για να υποβιβαστεί ακόμη μία. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως αν υποβιβαστεί και ομάδα του νομού μας (κάτι το οποίο απευχόμαστε) από τη Γ’ Εθνική ανάλογα με τον αριθμό (1-2) θα υποβιβαστούν επιπλέον ομάδες. Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ