Βαθμολογία

Σημαντικές αλλαγές στην Α1’ ΕΠΣΛ (PICS)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, σύσκεψη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1’ ΕΠΣΛ για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Αξίζει να αναφέρουμε πως στην αίθουσα ήταν 23 σωματεία, άρα υπήρχε πλειοψηφία.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις, αυτό όμως που κυριάρχησε ήταν από τους περισσότερους εκπροσώπους των σωματείων να μην διεξαχθούν τη νέα χρονιά πλέι οφ και πλέι άουτ, διότι όπως αναφέρθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να γίνουν τόσα πολλά ματς και να υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες για περίπου 40 ματς!

Έτσι λοιπόν στην Α1’ ΕΠΣΛ δεν θα γίνουν ούτε πλέι οφ αλλά ούτε και πλέι άουτ. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως οι δύο όμιλοι θα βγουν με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια.

Έτσι λοιπόν στο νέο πρωτάθλημα οι δύο πρώτοι της τελικής κατάταξης θα βγουν απευθείας στην Α’ ΕΠΣΛ (σύνολο τέσσερις ομάδες), ενώ στην ουρά θα πέσουν απευθείας οι τρεις τελευταίοι από κάθε όμιλο και ίσως γίνει αγώνας μπαράζ αν χρειαστεί για τους τέταρτους από το τέλος. Συνολικά δηλαδή θα υποβιβαστούν στην Β’ ΕΠΣΛ έξι ομάδες σίγουρα και ίσως και επτά. Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ θα ξεκινήσει το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ