Βαθμολογία

Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης

Τους νέους τους ρόλους ανέλαβαν και επίσημα από την Τρίτη (9/7) τα νέα μέλη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι υπουργοί και οι υφυπουγοί, καθώς και όλα τα στελέχη που επέλεξε ο νέος πρωθυπουργός βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους.

Παρόντων του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και του Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία υπό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με όλους να δίνουν θρησκευτικό όρκο.

Ακολούθησαν οι υπογραφές, οι οποίες κράτησαν αρκετή ώρα λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών του νέου κυβερνητικού σχήματος. Κάθε στέλεχος της νέας κυβέρνησης χαιρετούσε μετά την υπογραφή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/7) στη Βουλή, στις 11 το πρωί.

«Έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα, ξέρουμε και τις προκλήσεις και τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Είναι το υπουργείο που στον πυρήνα του έχει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Δοκιμαστήκαμε, κάναμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, κάναμε μεγάλες τομές, κάναμε τον πιο σύγχρονο δείκτη κοινωνικής πολιτικής το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, θα το κάνουμε και πάλι πράξη», είπε ο Γιάννης Βρούτσης προσερχόμενος για την ορκωμοσία του σε υπουργό Εργασίας.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, είπε: «Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι πιο φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά».

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», ανέφερε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, αρκέστηκε να πει: «Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου εμπιστεύτηκε τη φορολογική πολιτική στη δημόσια περιουσία. Θα κάνουμε να πάντα ώστε να έρθει ανάπτυξη και καλά αμοιβόμενες εργασίες», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», αρκέστηκε να δηλώσει ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Τα λόγια τώρα είναι περιττά, η ευθύνη είναι απλά πολύ μεγάλη», είπε λακωνικά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υποδομών.

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω στον χώρο της εκπαίδευσης με την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων» δήλωσε ο Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας.