Βαθμολογία

Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται την απόκτηση του ΜίκιΤζόνσοντης Σέλτικ

@celticfc

Τις μεταγραφικές επιλογές εξετάζει ο Παναθηναϊκός εδώ και λίγο καιρό, μιας και το καλοκαίρι ήρθε και η καινούργια χρονιά είναι προ των πυλών. Οι βλέψεις του για κάποιους παίκτες έχουν ήδη αποκαλυφθεί, μεταξύ των οποίων και ο ΜίκιΤζόνστον της σκωτσέζικης Σέλτικ. Ο 20χρονος εξτρέμ έχει συμβόλαιο με την ομάδα του έως το 2023, ωστόσο Νίκος Νταμπίζας έχει κάνει πρόταση να πάρει δανεικό τον Τζόνστον για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού επισκέφτηκε τη Σκωτία στις 25 Μαΐου για τον τελικό Κυπέλλου, όπου και παρακολούθησε τον αγώνα Σέλτικ εναντίον Χάρτς. Εκεί είδες 2 παίκτες: τον Τζόνστον και τον Τζουρν της Χάρτς. Ο Τζόνστον είναι 20 ετών και την προηγούμενη χρονιά είχε 23 συμμετοχές με τη Σέλτικ, πετυχαίνοντας 5 γκολ και μία ασίστ. Η ομάδα του «τριφυλλιού» ψάχνει έναν τέτοιο επιθετικό και παρ’ όλο που δε μπορεί να τον αποκτήσει με μεταγραφή, θέλει να τον έχει στο ρόστερ της ως δάνειο. Φημολογείται μάλιστα προς η πρόταση για τον Τζόνστον ήρθε από τον Παναγιώτη Αρμενάκα. Από την άλλη, ο Τζουρν είναι 30 ετών, παίζει στη μεσαία γραμμή και έχει αγωνιστεί σε Άντερλεχτ, Ρόντα και Λεχ Ποζνάν. Από αυτό το καλοκαίρι είναι ελεύθερος συμβολαίου, οπότε και μια μεταγραφή στην Ελλάδα μοιάζει δελεαστικό σενάριο.

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι τερμάτισε 8ος στη βαθμολογία, αντιμετωπίζοντας τα γνωστά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Κατεβάζοντας μια ομάδα νέων παικτών, στην αρχή του πρωταθλήματος φάνηκε να έχει λύσεις, σημειώνοντας 6 νίκες στις πρώτες 7 αγωνιστικές. Μετά όμως ήρθαν οι δυνατοί αντίπαλοι και οι «πράσινοι» φάνηκε ότι έχουν μεγάλες αδυναμίες. Στην 6η θέση του πίνακα βρισκόταν ο Παναθηναϊκός μέχρι την 29η αγωνιστική της Superleague που έχασε απέναντι στον Ατρόμητο και έτσι το τέλος της σεζόν τον βρήκε 2 θέσεις παρακάτω. Στους 30 αγώνες του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός σημείωσε 13 νίκες συνολικά, ενώ είχε 8 ισοπαλίες και 9 ήττες. Με μόνο 2 νίκες σε εκτός έδρας παιχνίδια, η σύνθεση της ομάδας φάνηκε ότι έχει δυσκολία να ανταπεξέλθει σε πιο απαιτητικά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν εξαιρετικά να βρει λύσεις, καθώς η έλλειψη εμπειρίας και δεσίματος των παικτών του ήταν εμφανής εντός του αγωνιστικού χώρου.

Παρ’ ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα και να κρατήσει την 5η ή την 6η θέση, τερμάτισε 8ος και θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τη σεζόν που έρχεται. Αν σκεφτεί κάνεις βέβαια ότι τη σεζόν 2017/18 είχε τερματίσει στην 11η θέση, η φετινή απόδοση της ομάδας συνολικά θεωρείται πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.