Βαθμολογία

Παραιτήθηκε από βουλευτής η Γερασιμίδου

Η Ελένη Γερασιμίδου εξελέγη βουλευτής για το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική, όμως τελικά δεν θα πάρει αυτή θέση στα έδρανα της Βουλής. Η δημοφιλής ηθοποιός υπέβαλε τη Δευτέρα (8/7) την παραίτησή της από τη θέση, παραδίδοντας την έδρα της στον πρώτο επιλαχόντα του κόμματος, Γιάννη Γκιόκα. Όπως εξηγεί, οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις της στο θέατρο, αλλά και η ιδιότητα της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Αττικής δεν της αφήνουν τον χρόνο που θα ήθελε για να ασχοληθεί με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα.

Αναλυτικά η δήλωσή της: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πάνω από 4.000 ψηφοφόρους, που με την ψήφο τους τίμησαν εμένα και το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Αυτές οι ψήφοι με γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πλευρό του λαού μας, κάτι το οποίο τόσο πολύ είναι αναγκαίο στις μέρες μας.

Ως γνωστόν, οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο θέατρο, αλλά και η ιδιότητα της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Ανατολικής Αττικής, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθώ με την επάρκεια που θα ήθελα, αλλά και που απαιτείται, στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγω να παραιτηθώ από βουλευτής και να παραδώσω την έδρα στον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος έχει αποδείξει ότι με επάρκεια και αποτελεσματικότητα μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό».