Βαθμολογία

Μεγάλη πρόκριση για Τυνησία και Μεριά

Στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι κρίθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/7) η πρόκριση της Τυνησίας επί της Γκάνας στο γήπεδο «Ισμαϊλια» της Αιγύπτου και μάλιστα βοήθησε ο στόπερ του Ολυμπιακού, Γιασίν Μεριά, ο οποίος ευστόχησε από τα 11 μέτρα. Η Τυνησία επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι και ενώ ο κανονικός αγώνας και η παράταση τελείωσαν 1-1 και έτσι πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κόπα Άφρικα.

Το παιχνίδι ήταν γκραν γκινιόλ, καθώς η Γκάνα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από το γκολ του Κενισί στο 73’, κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 με αυτογκόλ του Μπεντουί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι «μάχες» ήταν δυνατές και στην παράταση, αλλά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ.

Ο Μεριά ήταν και πάλι βασικό στέλεχος και ανέλαβε να εκτελέσει το 4ο πέναλτι της ομάδας του και ήταν εύστοχος, όπως όλοι οι συμπαίκτες του. Για την Γκάνα που εκτελούσε πρώτη, αστόχησε ο Εκουμπάν στο τρίτο πέναλτι κι αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για να ηττηθεί στη διαδικασία από τα 11 μέτρα.

ΓΚΑΝΑ (Άπια): Οφόρι, Μπογέ, Μπαμπά (116’ Αγκμπεγένου), Νουνού, Γουακάσο, Γιαντόμ, Ακούαχ ( 75’ Εκουμπάν), Πάρτεϊ, Οβούσου, Α. Αγιού (84’ Γκίαν), Τζ. Αγιού,

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ζιρές): Χάσεν (120+1’ Μπεν Μουσταφά), Χανταντί, Μεριά, Μπρον, Σασί, Σκιρί, Χαλαλί, Κεχρίντα, Εμσακνί (82’ Σλιτί), Μπαντρί (68’ Καζρί), Κενισί (90’ Μπεντουί).