Βαθμολογία

Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ…

Εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ οι προτάσεις της Επιτροπής Πρωταθλημάτων σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της νέας αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και οι οποίες αφορούν στον αριθμό των ομάδων που θα προβιβασθούν και θα υποβιβασθούν ανά κατηγορία.

Το μόνο που ακόμα απομένει να οριστικοποιηθεί είναι εάν θα διεξαχθούν ή όχι πλέι οφ και πλέι άουτ σε Α’ και Α1 αντίστοιχα, αλλά και ποιο θα είναι το βαθμολογικό όριο. Την απόφαση θα πάρουν τα ίδια τα σωματεία. Για τον λόγο αυτό την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της Αδριανού θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α’ ΕΠΣΛ (στις 20:30) και της Α1 ΕΠΣΛ (στις 21:00).

ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το γενικό πλαίσιο των αλλαγών που θα συμπεριληφθούν στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου, από την Α’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθεί μία ομάδα, δηλαδή ο πρωταθλητής (που θα κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική). Εάν γίνουν πλέι οφ θα ισχύσει ό,τι και φέτος. Οι ομάδες που θα υποβιβασθούν θα είναι τρεις συν όσες λαρισινές ομάδες υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική (τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική η Λάρισα θα εκπροσωπηθεί από δύο ομάδες, τον Ηρακλή Λάρισας και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης). Εάν διεξαχθούν πλέι άουτ τότε θα υποβιβασθούν απευθείας οι δύο τελευταίες και η άλλη μία ή όσες επιπλέον απαιτηθεί λόγω Γ’ Εθνικής, θα βγουν από τη διαδικασία των πλέι άουτ στα οποία θα μετέχουν ο 14ος, ο 13ος, ο 12ος και ο 11ος. Από την Α1 ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν στην Α’ ΕΠΣΛ συνολικά 4 ομάδες. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο εάν δεν γίνουν πλέι οφ, ενώ στην αντίθετη περίπτωση τότε θα προβιβασθούν άμεσα οι δύο πρωταθλητές των δύο ομίλων και σε κάθε όμιλο ξεχωριστά θα παίξουν πλέι οφ οι ομάδες που κατέλαβαν θέσεις από 2 έως 5. Από τα πλέι οφ θα προκύψουν δύο ακόμη ομάδες, μία από κάθε όμιλο, προκειμένου να συμπληρωθεί η τετράδα της ανόδου. Από την Α1 ΕΠΣΛ στη Β’ ΕΠΣΛ θα υποβιβασθούν συνολικά 7 ομάδες. Εάν δεν διεξαχθούν πλέι άουτ θα υποβιβασθούν οι 3 τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η θέση θα παίξουν αγώνα μπαράζ για τον υποβιβασμό μιας ακόμα ομάδας. Αγώνας κατάταξης θα γίνει και μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στη 12η θέση για να είναι γνωστή -εάν χρειαστεί- η ομάδα που θα υποβιβασθεί στη Β’ ΕΠΣΛ στην περίπτωση που υποβιβασθούν και οι δύο ομάδες της Λάρισας από τη Γ’ Εθνική (το χειρότερο σενάριο). Από τη Β’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν 8 συνολικά ομάδες. Στην περίπτωση που το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ διεξαχθεί σε 4 ομίλους τότε θα προβιβασθούν οι 2 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Εάν το πρωτάθλημα –λόγω μικρού αριθμού συμμετοχής ομάδων- διεξαχθεί σε 3 ομίλους τότε θα προβιβασθούν οι 2 πρώτες από κάθε όμιλο, ενώ οι τρίτες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο άλλων 2 ομάδων.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Οι ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Α’ ΕΠΣΛ: Μέχρι 9 Αυγούστου (παράβολο 150+50 ευρώ)

Α1 ΕΠΣΛ: Μέχρι 19 Αυγούστου (παράβολο 150+50 ευρώ)

Β’ ΕΠΣΛ: Μέχρι 2 Σεπτεμβρίου (παράβολο 100+50 ευρώ)

Οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων ορίστηκαν ως εξής: Α’ και Α1 ΕΠΣΛ: Εάν έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Εάν δεν διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Β’ ΕΠΣΛ: Στις 5-6 Οκτωβρίου