Βαθμολογία

Χαμόγελα στην Αργεντινή για την 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα

Μόνο… μαχαίρια δεν βγήκαν στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα το βράδυ του Σαββάτου (6/7), όπου η Αργεντινή επιβλήθηκε με 2-1 της Χιλής και πήρε την τρίτη θέση. Οι δύο ομάδες έπαιξαν για το γόητρο και η «αλμπισελέστε» ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, μετά του δύο χαμένους τελικούς στα πέναλτι από τους Χιλιανούς το 2015 και το 2016.

Το ματς είναι αρκετά σκληρό και μάλιστα στο 37’ αποβλήθηκαν οι δύο αρχηγοί. Ο Μέσι με τον Μεδέλ άρχισαν να αλληλοσπρώχνονται, αφού η μπάλα είχε βγει άουτ και ο διαιτητής τους έβγαλε κόκκινη και τους έστειλε στα αποδυτήρια.

Μέχρι εκείνο το σημείο η Αργεντινή ήταν πολύ ανώτερη και βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη στα γκολ των Αγκουέρο στο 12΄από ασίστ του Μέσι και Ντιμπάλα στο 22’ από κάθετη πάσα του Λο Σέλσο.

Το ξυλίκι πήγαινε σύννεφο και στο 59’ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Χιλής με την βοήθεια του VAR για ανατροπή του Αρανκίθ από τον Λο Σέλσο. Ο Βιδάλ το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1, αλλά μέχρι εκεί. Η Αργεντινή πήρε τη νίκη και χαμογέλασαν οι άνθρωποί της, παρότι δεν λογίζεται επιτυχία η 3η θέση στη διοργάνωση. Ωστόσο, όσα έχουν προηγηθεί με την Χιλή τους έκαναν να χαρούν αυτή τη νίκη.