Βαθμολογία

Eγκρίθηκε από την Κυβέρνηση η SL2 σε ΕΡΤ

Το... ναι αποφασίστηκε για τη Super League 2 στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και όλα θα οριστηκοποιηθούν μετά τις εκλογές. Την έγκριση για ΕΡΤ έδωσε η Κυβέρνηση στις ομάδες της SL2, όπως και σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Φυσικά, τα τυπικά, αν όλα κυλήσουν καλά, θα επισημοποιηθούν μετά τις εκλογές, με τη Διοίκηση της ΕΡT να μπορεί να προχωρήσει στην έγκριση του τιμήματος και την υπογραφή των συμβολαίων με τις τρεις ΠΑΕ και τη διοργανώτρια αρχή της SL1 και 2.

Το Δελτίο Τύπου: «Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των  τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ,  σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες».