Βαθμολογία

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, νέα μέτωπα και πέντε πολίτες στο νοσοκομείο

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζει να δίνει η Πυροσβεστική στην κεντρική Εύβοια μετά τη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7). Η Πυροσβεστική προχώρησε στην προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει σε τρία μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου, οι οποίοι και εκκενώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/7).

Πύρινα μέτωπα υπάρχουν στα χωριά Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου και Γαβαλά, ενώ φωτιά ξέσπασε και στο Λοφίσκο Αυλωναρίου. Πέντε πολίτες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ, η Δασική Υπηρεσία, 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Οι άνεμοι δεν διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ τουλάχιστον από τις 6 το πρωί έφτασαν υδροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση από αέρος. Στην περιοχή βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.