Βαθμολογία

Έρχεται κύμα καύσωνα, μέχρι τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Μετά τους ανέμους, έρχεται καύσωνας. Η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με το πρώτο σφοδρό κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού ήδη από την Τρίτη (2/7), με τις θερμοκρασίες να παίρνουν την ανηφόρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από το μεσημέρι της Τρίτης σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, ενώ την Τετάρτη (3/6) και την Πέμπτη (4/6) θα κορυφωθούν, φτάνοντας ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία.

Ιδιαίτερα υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και στη Μακεδονία (39 έως και 40 βαθμοί στα περίχωρα) και στη Θράκη, όπου ο υδράργυρος θα «εκτοξευθεί» έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη το κύμα καύσωνα θα υποχωρήσει, μερικώς, από τα βόρεια της χώρας, και οι υψηλές θερμοκρασίες θα «μετακομίσουν» νοτιότερα. Συγκεκριμένα, αναμένονται 40άρια (έως και 41 βαθμοί Κελσίου) στη Θεσσαλία, στον Πειραιά και στο Αγρίνιο, ενώ την ίδια στιγμή, με το 40άρι θα «φλερτάρουν» η Αθήνα (38 βαθμοί Κελσίου), καθώς και η Αργολίδα και η Λακωνία (37 με 38 βαθμοί Κελσίου).

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Πέμπτη, παρουσιάζοντας μια μικρή πτώση, της τάξεως του ενός ή δύο βαθμών. Παρόλα αυτά, η Θεσσαλία θα παραμείνει στο «καμίνι», με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια στιγμή, στη βόρεια Ελλάδα θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας.