Βαθμολογία

Πέρασε και η Ακτή Ελεφαντοστού στους «16» του Κόπα Άφρικα

Τη θέση της στις «16» καλύτερες ομάδες του Κόπα Άφρικα εξασφάλισε ως δεύτερη από τον 4ο όμιλο η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία τη Δευτέρα (1/7) συνέντριψε με 4-1 τη Ναμίμπια και έφτασε τους έξι βαθμούς. Πρώτο από το συγκεκριμένο γκρουπ είναι το Μαρόκο, το οποίο κέρδισε 1-0 της Νότια Αφρική και έκανε το απόλυτο σε 3 ματς, έχοντας 9 βαθμούς.

Στο Κάιρο, πάντως, η Ακτή Ελαφαντοστού στο 58’ έδειχνε να «καθαρίζει» το ματς χάρη στο προβάδισμα 2-0 από τους Γκραντέλ και Ντιέ. Ωστόσο, η Ναμίμπια αντέδρασε με τον Καματαούκα - μειώνοντας σε 2-1 στο 71', αλλά οι Ζαά και Κορνέ έφτασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1 και έδιωξαν κάθε αμφιβολία.

ΝΑΜΙΜΠΙΑ: Καζάπουα, Χοράεμπ, Χανάμπουμπ, Χαόσεμπ, Νιάμπε, Σιτέμπι, Χότο, Παπάμα (62' Στεφάνους), Κετιτζέρε, Σαλουλίλε (83' Σιλόνγκο), Καματούκα (73' Γκουριράμπ).

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Γκμποουό, Μπαγκαγιοκό, Κουλιμπαλί, Κανόν, Τραορέ, Κεσιέ, Ντιέ, Γκραντέλ (68' Κορνέ), Ζαά, Γκμπαμέν (80' Σανγκαρέ), Μπονί (85' Κοντζιά).

Μίλησε ο Μπουσουφά στο 90'

Από τη μεριά του το Μαρόκο, έστω και με γκολ του Μαρκ Μπουσουφά στο 90’ πήρε τη νίκη με 1-0 και έκανε το 3 στα 3. Η Νότια Αφρική με την ήττα έμεινε στους 3 πόντους και θα περιμένει να δει αν θα περάσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Ουίλιαμς, Μκίζε, Χλαντί, Μκουανάζι, Χλατσβάγιο, Μοκότζο, Τάου, Σερέρο, Ζούνγκου (81' Κεκάνα), Μοτίμπα (73' Βελντβαϊκ), Ζουάνε (76' Βιλακάζι).

ΜΑΡΟΚΟ: Ελ Καζουί, Μαζραουί (76' Ντιράρ), Χακιμί, Σαΐς, Ντα Κόστα, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί (55' Αΐτ Μπενασέ), Ζιγές (90' Φαζρ), Μπελχαντά, Αμραμπάτ, Ελ Νεσιρί.