Βαθμολογία

Εποχή Πρασσά στην Καλαμάτα

Αλλάζουν τα πάντα στην Καλαμάτα με την ανάληψη της διοίκησης από τον ομογενή επιχειρηματία, Γιώργο Πρασσά. Το νέο αφεντικό της «Μαύρης Θύελλας» δραστηριοποιείται στο Σικάγο των ΗΠΑ, αλλά η καταγωγή του είναι από τη Μεσσηνία.

Την Παρασκευή (28/6) βρέθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» και με επιστολή του έκανε γνωστές τις μεγάλες βλέψεις του που φτάνουν μέχρι και την άνοδο στη Super League 1.Εξάλλου, το επταμελές Δ.Σ. της Καλαμάτας θα αποτελείται από τους Γιώργο Πρασσά, Γιώργο Ράλλη, Θεόδωρο Παπαθεοδωρίδη, Γιάννη Νταόπουλο, Χρήστο Παπαδημητρίου, Δημήτρη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Σπανό.

Διαβάστε την επιστολή του Γιώργου Πρασσά:

«Αξιότιμοι κύριοι, Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενος τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η αγαπημένη μας Καλαμάτα, καταθέτω ενώπιον της γενικής συνελεύσεως του Συλλόγου μας επίσημη πρόταση για την ανάληψη της διοίκησης και της διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας, μαζί με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από παρελθούσες χρήσεις.

Οι δύο βασικοί λόγοι που με φέρνουν σήμερα ενώπιον σας είναι αφενός η γνήσια αγάπη που τρέφω για τον τόπο που γεννήθηκα και αφετέρου οι μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται με την αναγέννηση μιας ιστορικής ομάδας η οποία θα επιστρέψει σύντομα εκεί όπου πραγματικά ανήκει.

Ως Έλληνας της διασποράς που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην σκληρή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έχω μάθει να μελετώ προσεκτικά κάθε κίνηση που σχετίζεται με το επιχειρείν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και έπειτα από ενδελεχή αγοράς που κάναμε με του συνεταίρους μου, εκπονήθηκε για την αγαπημένη μας «Μαύρη Θύελλα¨ένα μακρόπνοο και ταυτόχρονα υλοποιήσιμο επιχειρηματικό πλάνο το οποίο κρίναμε ως το πλέον κατάλληλο για την οριστική έξοδο του συλλόγου μας από το τέλμα και την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει.

Εν συντομία οι κινήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης και εν γένει της διαχείρισης της ομάδας είναι συγκεκριμένες και αφορούν:

1) Στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα με ότι αυτό συνεπάγεται.

2) Στην τακτοποίηση με ιδία έξοδα όλων των οικονομικών υποχρεώσεων που θα δημιουργηθούν μέσα στις επόμενες χρήσεις.

3) Στην δημιουργία ενός καθεστώτος αξιοπιστίας αναφορά με τις κάθε είδους πληρωμές του συλλόγου μας.

4) Στην αναβάθμιση των ακαδημιών μας προκειμένου να αποτελέσει άμεσα ο σύλλογος έναν ισχυρό πόλο έλξης για όλα τα ταλέντα της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς δεν νοείται υγιής, αυτάρκης και φιλόδοξη ομάδα, χωρίς την ύπαρξη ενεργών ακαδημιών, οι οποίες θα αναδεικνύουν και αξιοποιούν τα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας.

5) Στη στελέχωση των γραφείων με ειδικευμένων έμμισθο προσωπικό και γνώστες του αντικειμένου οι οποίοι θα απασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με την ομάδα μας και τα ζητήματά της.

6) Στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που δεν θα υπολογίζει τα οποιαδήποτε οικονομικά κόστη, με απώτερο σκοπό να «καταπιεί» τις κατηγορίες και ανέλθει το συντομότερο δυνατό, στο πρωτάθλημα της superleague 1 χωρίς την παραμικρή αστοχία.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι εξασφαλίζοντας στην ομάδα μας οικονομική αυτάρκεια επαγγελματική οργάνωση αλλά και μια διοίκηση που γνωρίζει το άθλημα του ποδοσφαίρου εκ των έσω θα καταφέρουμε να πετύχουμε άμεσα και φυσικά με την βοήθεια των μοναδικών και πολυάριθμων φιλάθλων μας αυτό που φαντάζει σήμερα ως ένα μακρινό και άπιαστο όνειρο: την επιστροφή της Μαύρης Θύελλας στα γήπεδα της superleague 1.

Στην επιχειρηματική ομάδα συμμετέχουν με το ίδιο όραμα ο επίσης ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Νταόπουλος καθώς και ο επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος μου Χρήστος Παπαδημητρίου.

Θα ολοκληρώσω επαναλαμβάνοντας ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι έχουμε τις δυνάμεις και τη διάθεση να το κάνουμε να φανεί εύκολο στο τέλος αυτής της διαδρομής, αφού υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη για την ομάδα του τόπου μου, βαθιά γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο και κυρίως οι απαιτούμενες οικονομικές δυνάμεις.

Με πείσμα επιμονή, και υπομονή θα πορευθούμε αναπόσπαστοι μέχρι τον τελικό μας στόχο .

Με τιμή, Γεώργιος Σ. Πρασσάς».