Βαθμολογία

Ουζουνίδης ή ξένος τεχνικός στον ΠΑΟΚ

Σε δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει ο ΠΑΟΚ από το βράδυ της Παρασκευής (28/6), μετά τη φυγή του Ραζβάν Λουτσέσκου από τον πάγκο των πρωταθλητών και τη… μεταγραφή του στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης βράζουν με τον Ρουμάνο, παρά τη δήλωση του τελευταίου για να… χρυσώσει το χάπι και αναζητούν μια καλή λύση προπονητή. Πάνω στο πλαίσιο αυτό οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ έχουν καταλήξει πως είτε θα πάρουν τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είτε θα καταλήξουν σε ξένο τεχνικό, όπως επιβεβαιώνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/6).

Παράλληλα, μαζί με τον Ρουμάνο τεχνικό θα αποχωρήσουν και οι συνεργάτες του, ενώ από την πλευρά του ο Παντελής Κωνσταντινίδης, αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του team manager μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν μπορεί να κάθεται ως πρώτος προπονητής στον πάγκο, διότι δεν έχει δίπλωμα UEFAPro. Το όνομα του επιτυχημένου τεχνικού της Κ19 έπεσε στο τραπέζι, αλλά ούτε την εμπειρία έχει σε αυτό το επίπεδο ως προπονητής, αλλά ούτε και τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται τόσο στη Σούπερ Λίγκα 1, όσο και στην Ευρώπη. Μπορεί ο Ουρουγουανός να είναι αγαπητός στον κόσμο του ΠΑΟΚ, όμως αυτή δεν είναι ικανή συνθήκη για να του δοθεί το γενικό πρόσταγμα.

Βεβαίως, αυτό δεν του απαγορεύει να διαχειριστεί την τρέχουσα προετοιμασία της ομάδας μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Στον ΠΑΟΚ θέλουν να φέρουν ξένο τεχνικό, αλλά δεν είναι εύκολο να βρούνε εκείνο που επιθυμούν κι ας έχουν «κομπόδεμα» τα 2 εκατ. ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσης του Λουτσέσκου από τους Σαουδάραβες. Ο Ουζουνίδης είναι μια επιλογή ψηλά στη λίστα, αλλά ας περιμένουμε να δούμε και ποια ονόματα θα μπούνε σε αυτή από το εξωτερικό. Το ειρωνικό της ιστορίας είναι ότι ακούστηκε μέχρι και το όνομα του πατέρα του Ραζβάν, Μιρτσέα Λουτσέσκου…