Βαθμολογία

«Μίλησε» η καρδιά της πρωταθλήτριας Χιλής

Ο Κολομβιανός προπονητής της Χιλής, Ρεϊνάλντο Ρουέδα, απέκλεισε την ομάδα της πατρίδας του από τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/6). Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι (5-4), αφού η κανονική διάρκεια του προημιτελικού στο γήπεδο «Αρένα Κορίνθιας» του Σάο Πάουλο τελείωσε χωρίς γκολ (0-0) και οι ομάδες πήγαν απευθείας στη… ρώσικη ρουλέτα και εκεί «μίλησε» η καρδιά της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής.

Η προκήρυξη του Κόπα Αμέρικα δεν έχει παράταση στα προημιτελικά, κάτι που αλλάζει στα ημιτελικά, άρα από τη στιγμή που οι δύο ομάδες εξουδετερώθηκαν στο 90λεπτο, πήγαν στα πέναλτι. Βεβαίως, σε αυτό το διάστημα μπήκε ένα γκολ από τον Βιδάλ, αλλά με τη χρήση του VAR ακυρώθηκε για χέρι του Μαριπάν.

Ακόμα και σε αυτή τη διαδικασία η «μάχη» ήταν μεγάλη, καθώς τόσο οι παίκτες της Κολομβίας, όσο και της Χιλής σκόραραν στα τέσσερα πρώτα πέναλτι που εκτέλεσαν. Ωστόσο, ο Τεσίγιο δεν τα κατάφερε στο 5ο και καθοριστικό, όπως αποδείχθηκε πέναλτι της Κολομβίας, για την ομάδα του Πορτογάλου προπονητή, Κάρλος Κεϊρόζ και ο Αλέξις Σάντσες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ευστόχησε από τα 11 μέτρα, κάνοντας το 5-4.

Πλέον, Χιλή περιμένει την αντίπαλό της στα ημιτελικά, που θα βγει το βράδυ (29/6, έναρξη στις 22:00) από την αναμέτρηση Ουρουγουάης – Περού. Στον άλλο ημιτελικό θα γίνει η γιγαντομαχία ανάμεσα στη διοργανώτρια Βραζιλία και την Αργεντινή.