Βαθμολογία

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους για την υπόθεση Γιακουμάκη

Τις ποινές στους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/6) το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. Από τους 9 κατηγορούμενους, οι 8 κρίθηκαν ένοχοι. Στους τρεις που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο.

Στους άλλους πέντε καταδικασθέντες, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών, με δικαίωμα εξαγοράς προς 5 ευρώ την ημέρα και δικαίωμα αναστολής κατά την έφεση. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών τους σε δεύτερο βαθμό.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή που έβαλε τέλος στη ζωή του μην μπορώντας να αντέξει τα... βασανιστήρια των κατηγορουμένων, είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι «μετά την σημερινή απόφαση ο γιος μου θα είναι καλύτερα τώρα».

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης υποστήριξε πως είναι περήφανος τόσο για τον γιο του, όσο και για το νησί από όπου κατάγεται. «Δεν ντρέπομαι για το παιδί μου και την Κρήτη. Η Κρήτη έχει υπερηφάνεια» φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ».