Βαθμολογία

«Οι “Ψίθυροι καρδιάς” έκαναν 73% τηλεθέαση! Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μου»

Στο Happy Day και την Ελένη Μουστάκη έδωσε συνέντευξη ο Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος μίλησε για τον Απόστολο Γκλέτσο, τους “Ψίθυρους καρδιάς”, αλλά και τους λόγους που απείχε 11 χρόνια από την τηλεόραση.

«Είμαστε σε πλήρως δημιουργική και λειτουργική κατάσταση γιατί κάνουμε το “Κόκκινο Ποτάμι”, μια σειρά 30 επεισοδίων που αφορά στη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού… Η ιστορία μας ξεκινά το 1908 και τελειώνει το 1923 μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Απείχα 11 χρόνια από την τηλεόραση γιατί δεν είχε κάτι που να με ενδιέφερε να κάνω. Επίσης, κανείς δεν μου είπε “έλα”. Μου έλειπε η τηλεόραση, ήθελα να κάνω τηλεόραση. Η μεγαλύτερη επιτυχία μου ήταν οι “Ψίθυροι καρδιάς”, η σειρά με την Παπαχαραλάμπους και τον Γκλέτσο που έκανε τηλεθέαση 73%.

Δεν τους δημιούργησα εγώ τους αστέρες, αλληλοδημιουργηθήκαμε. Και αυτοί δημιούργησαν εμένα κι εγώ αυτούς. Ότι κάνω εγώ γι’ αυτούς κάνουν κι αυτοί για μένα. Πολλά χρόνια συνεργασίας με τον Απόστολο και τρυφερής συνεργασίας. Ο Απόστολος έχει ένα μεγάλο καλό, ξέρει να λέει συγγνώμη. Έχει δίκιο όταν θυμώνει, μόνο που το κάνει καθ’ υπερβολή μπορώ να πω, αλλά έχει δίκιο. Όταν ο Γκλέτσος εξελέγη δήμαρχος, με πήρε τηλέφωνο το ίδιο βράδυ κλαίγοντας και μου είπε “αυτό το χρωστάω σε σένα και τον Φασουλή”», είπε μεταξύ άλλων ο Μανούσος Μανουσάκης.