Βαθμολογία

Παππάς: «Ο Μητσοτάκης έχει σχέδιο χρεοκοπίας»

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε την Παρασκευή (14/6) ο Νίκος Παππάς. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στο πρόγραμμά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας τον πως έχει ακραία αντικοινωνικές προτάσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο» τόνισε ότι ενώ τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πλέον τακτοποιημένα μετά από δεκαετίες, η Ν.Δ. καταφεύγει σε διατυπώσεις «του τύπου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί» επιχειρώντας να διαμορφώσει συνθήκες, ώστε να έχει τη δικαιολογία να ξανακαλέσει το ΔΝΤ και επισήμανε ότι η αισιόδοξη πορεία της Ελλάδας, «απειλείται από ένα πρόγραμμα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Επισήμανε ότι «εχθρός της Ν.Δ. είναι η αισιοδοξία της κοινωνίας και η πίστη ότι μπορούν πλέον τα οικονομικά αποτελέσματα να γίνονται αισθητά από όλους» για να προσθέσει πως «το ακραία αντικοινωνικό πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την κοινωνία φοβισμένη», ενώ τόνισε ότι η στρατηγική της είναι η επιστροφή του ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να διαμορφώσει ένα δημοσιονομικό κενό με «πτώση της φορολογικής υποχρέωσης, με νόμιμο τρόπο, για τους έχοντες και κατέχοντες και στη μεσαία τάξη το κλείσιμο του ματιού για παρανομία. Δίνει στη μεσαία τάξη μία κοινωνική συμμαχία με τις εισοδηματικά ανώτερες τάξεις, με τη δυνατότητα της μεσαίας τάξης να φοροδιαφεύγει».

Μιλώντας για τις προτάσεις της Αριστεράς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχολίασε πως επιδίωξη είναι η κοινωνική συμμαχία των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης «στη βάση της διαφάνειας, της φορολογικής συμμόρφωσης, στο πλαίσιο ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και μίας σαφούς αναπτυξιακής πολιτικής που τους περιλαμβάνει όλους».

Σε ό, τι αφορά τον δημόσιο τομέα, ο ανέφερε: «Για εμάς το ζήτημα της απασχόλησης στο Δημόσιο δεν είναι πρωτίστως η ανάγκη κάποιων να έχουν ένα εισόδημα και μία εργασία, αλλά η ανάγκη της κοινωνίας να απολαμβάνει τις υπηρεσίες τις οποίες παρέχει το Δημόσιο». Αντίθετα, είπε, ο κ. Μητσοτάκης εκκινείται από τη μεριά της αναπαραγωγής ενός κομματικού μηχανισμού, «κοινώς πελατειακού δικτύου».

Στο πλαίσιο της ρουσφετολογίας των τελευταίων ημερών ο Ν. Παππάς δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον πολιτικό βίο του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι, πέραν των 50 μετακλητών που είχε στο γραφείο του, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λίγο πριν την πολιτική αλλαγή, το 2014, έκανε 250 τοποθετήσεις διευθυντών και προϊσταμένων, «μόνο με υπουργική υπογραφή, χωρίς υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς κρίσεις». 

Χαρακτήρισε, δε, τη στάση του ως το «απόλυτο αποτύπωμα του νεποτισμού και του κομματισμού και της λογικής του κολλητού», προσθέτοντας ότι έχει μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός των απολύσεων στο Δημόσιο και ως «πιο αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Επεσήμανε δε ότι το παιχνίδι των εκλογών παραμένει ανοιχτό και πως οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνοντας τη διαφορά.

«Πολλοί κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που κάνουν στις ευρωεκλογές, καθώς στις εθνικές εκλογές κρίνεται το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα» σχολίασε και πρόσθεσε ότι «ο λαός βρίσκεται ενώπιον ενός πάρα πολύ σκληρού διλήμματος, έχοντας από τη μία πλευρά τη συνέχιση της θετικής και αισιόδοξης πορείας της χώρας και από την άλλη την απειλή για ανάκαμψη και των πολιτικών οικογενειών που μας χρεοκόπησαν και των πολιτικών συνταγών που μας χρεοκόπησαν».

Τέλος, μιλώντας για τη Δικαιοσύνη, ανέφερε ότι η ΝΔ αντιδρά σπασμωδικά και φωνακλάδικα και χρησιμοποιεί επιλεκτικά δημόσιες τοποθετήσεις κάποιων εισαγγελέων. «Ο κ. Αγγελής έκανε μία δημόσια τοποθέτηση, στην οποία μιλάει για υπαρκτό και τεράστιο σκάνδαλο, δεν μιλάει για σκευωρία. Άρα όταν τον επικαλείται η ΝΔ θα πρέπει να είναι λίγο μετρημένη», συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Όποιος δεν έχει να φοβηθεί κάτι, αφήνει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».