Βαθμολογία

Αναστασιάδης: «Είμαι χαρούμενος όταν μας βρίζουν, μπαίνουν μέσα τα κεφάλια»

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα από την Ιταλία, με την Εθνική να απογοητεύει με την εμφάνισή της έφερε πολλή γκρίνια. Πλέον, όμως, άπαντες καλούνται να επικεντρωθούν στον αγώνα με την Αρμενία την Τρίτη (11/6).

Αυτό τόνισε και ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του νέου ματς για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 2020 τη Δευτέρα (10/6).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε για άλλη μια φορά την ευθύνη για την ήττα, προστατεύοντας τους παίκτες του, ενώ είπε ότι του αρέσει να τον... βρίζουν, γιατί έτσι μπαίνουν τα κεφάλια μέσα. Όπως είπε, άλλωστε, ελπίζει η κριτική να βγει σε... θυμό στους παίκτες του και να το δείξουν στο γήπεδο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Μιχιταριάν και αν θα προσαρμόσει πάνω του το παιχνίδι και για τους αντιπάλους στον δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020: «Είμαστε μια ομάδα που αντιμετωπίζουμε τις άλλες ομάδες ομαδικά. Κάποιους παίκτες βέβαια σημαντικούς τους βλέπουμε λίγο παραπάνω, αλλά ομαδικά θα αντιμετωπίσουμε τόσο τον Μχιταριάν όσο και την Αρμενία. Αναφορικά με την δεύτερη ερώτησή σας, κάθε ματς είναι σημαντικό. Τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η δεύτερη θέση. Η Ιταλία είναι φαβορί στον όμιλο».

Για το αν αιφνιδιάστηκαν από την διάταξη οι παίκτες στο ματς με την Ιταλία και τι θα αλλάξει με την Αρμενία: «Στο παιχνίδι με την Ιταλία φέρω όλη την ευθύνη. Δεν ψάχνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να φανούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται και εκεί φαίνονται οι πρωταθλητές και οι ομάδες που μπορούν να αντιστρέψουν κάτι αρνητικό. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά και δεν στέκομαι σε μια κακή εμφάνιση. Προέχει η Αρμενία, μετά θα αναλύσουμε την ήττα. Είναι τρεις πόντοι. Χάσαμε τους πρώτους τρεις. Πρέπει να πάρουμε το ματς και να μείνουμε στο στόχο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Έχω μια αισιοδοξία και είμαι χαρούμενος όταν μας βρίζουν. Μπαίνουν μέσα τα κεφάλια. Φοβάμαι όταν με χειροκροτούν. Ένας λόγος που αισιοδοξώ, είναι αυτός».

Για τις επιλογές του ενόψει του αγώνα με την Αρμενία και τις σκέψεις του: «Είναι πολύ απλά τα πράγματα, όχι τόσο περίπλοκα. Έχουμε δουλέψει, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Έχουν συζητηθεί πράγματα πολλές φορές μεταξύ μας και ο τρόπος που λειτουργούμε, είναι συγκεκριμένος. Δεν μου αρέσει η δικαιολογία. Μου ακούγεται πολύ άσχημα. Αν αρχίσουμε να μιλάμε, θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και δεν μου αρέσει. Ο προπονητής φέρει την ευθύνη και αυτή είναι η φιλοσοφία μου 30 χρόνια. Αν οι παίκτες δεν είναι καλά, φταίει ο προπονητής. Είναι άδικο να στοχοποιούνται τα παιδιά και γι' αυτά στεναχωριέμαι, όχι για μένα. Το να τους βγάλουμε άχρηστους, με θυμώνει και με θλίβει. Αυτό τον 'θυμό' τον ευεργετικό θέλω να περάσω και στα παιδιά».

Για το αν βγαίνει κάτι θετικό από το 0-3 με την Ιταλία: «Η φιλοσοφία μου είναι απλή. Μέσα από κάθε αρνητικό σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι θετικό. Το θετικό είναι αυτό, ότι δεν θα το βάλουμε κάτω, είμαστε εδώ. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Όταν συμβαίνει μια τέτοια ήττα, με αυτόν τον τρόπο, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μόνοι μας εκεί, δεν υπάρχει κανένας. Εμείς και ο Θεός. Όταν πάμε καλά, όλοι θα μας χειροκροτήσουν. Αν πάμε άσχημα, θα μας βρίσουν. Πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από “ψηλά” και ό,τι πει ο Θεός. Είναι πολύ απλά τα πράγματα».

Για τις αλλαγές που σκέφτεται στην ενδεκάδα: «Μετά από ένα παιχνίδι, τα προβλήματα βγαίνουν συνήθως τη μεθεπόμενη μέρα. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά και θα αποφασίσουμε. Δεν μπορώ να πω τίποτα απολύτως, διότι δεν ξέρω. Θα δούμε ανάλογα με την κατάστασή τους και θα λειτουργήσουμε ανάλογα».

Σάμαρης: «Πιστεύω πως με την Αρμενία θα βγει η ελληνική ψυχή»

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος με τη σειρά του παραδέχθηκε ότι εικόνα που άφησαν με την Ιταλία τους στενοχωρεί όλους. Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει τόση πίεση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εθνική θα «επιστρέψει» κόντρα στην Αρμενία και θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να αναλύσω τα λάθη που έγιναν. Πάντως έγιναν και προσωπικά και ομαδικά λάθη. Ο καθένας θα πρέπει να δει τι έγινε λάθος μέσα από την ανάλυση που έγινε και θα φανεί την Τρίτη αν μάθαμε από αυτά.

Η πνευματική προετοιμασία δεν μπορεί να έρθει από κάποιον τρίτο, αλλά δεν δούλεψε στα τελευταία δύο επίσημα ματς. Είναι κάτι που συζητήσαμε χθες και θα αλλάξει σίγουρα με την Αρμενία. Είναι δεδομένο. Μας στενοχωρεί η εικόνα που αφήσαμε στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και περιμένει να δει ένα καλό πρόσωπο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση πίεση, ενώ υπάρχουν ακόμη 7 ματς και 21 βαθμοί. Εμείς από μόνοι μας θέλουμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς, γιατί δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μας η εμφάνιση με την Ιταλία. Αν παίζαμε όπως μπορούμε, δεν θα χάναμε με 3-0 από την Ιταλία. Πιστεύω πως με την Αρμενία θα βγει η ελληνική ψυχή και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει».