Βαθμολογία

Στηρίζει τους Αγγελόπουλους ο Σφαιρόπουλος

Στο πλευρό των αδελφών Αγγελόπουλων στην πλήρη ρήξη με ΕΣΑΚΕ και ΚΕΔ τάσσεται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην ισραηλινή ιστοσελίδα «Sport5.co.il» και εξήγησε ότι έπρεπε να υπάρξει μια δυναμική αντίδραση για να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού ξέρουν καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν», είπε αρχικά, ενώ ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη στάση παρότι οδηγεί την ομάδα στην Α2, απάντησε: «Πιστεύω πως είναι μια απόφαση που ήρθε μετά από πολλή σκέψη και την υποστηρίζω. Πρέπει να αλλάξει το στάτους του ελληνικού μπάσκετ. Δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αλλά όλο το ελληνικό μπάσκετ που χρειάζεται να γίνει κάτι παραπάνω. Δεν μπορώ να πω περισσότερα από αυτό».

Επίσης κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφτασε μαζί του σε δύο τελικούς Ευρωλίγκας, αλλά έπαιξε σε αμφότερους εκτός έδρας και είπε: «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος προπονητής στην ιστορία της Ευρωλίγκας που οδήγησε την ομάδα του σε δύο τελικούς αλλά έπαιξε στην έδρα του αντιπάλου και τις δύο αυτές φορές. Το 2015 παίξαμε με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και το 2017 με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζαμε ότι θα λυγίσουν από την πίεση, αλλά δεν έγινε. Η Φενέρ δεν είχε κατακτήσει τον τίτλο πριν το 2017, είχε μεγάλη πίεση, αλλά κατάφεραν να τη μετατρέψουν σε θετική ενέργεια, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο για μας».