Βαθμολογία

Δάσκαλος κλείδωσε 9χρονο μαθητή μέσα στην τάξη στη Ρόδο

Στιγμές αγωνίας πέρασε ένας 9χρονος μαθητής στη Ρόδο, καθώς ο δάσκαλός του τον κλείδωσε μέσα στην αίθουσα της τάξης του και έφυγε! Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού, όταν χτύπησε το κουδούνι για το σχόλασμα το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6), ο εκπαιδευτικός φέρεται να είπε στα παιδιά ότι θα μετρήσει ως το τρία και «όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσει μέσα».

Το αγόρι δεν πρόλαβε να βγει και έτσι ο δάσκαλος τον κλείδωσε μέσα και παρέδωσε τα κλειδιά! Ο 9χρονος άρχισε να φωνάζει, ενώ επεχείρησε να πηδήξει από το παράθυρο, με την αίθουσα να βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, αλλά ευτυχώς φοβήθηκε. Τελικά, τις φωνές του άκουσε η δασκάλα των Γερμανικών που μερίμνησε για να βγάλουν τον μαθητή από την τάξη.

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως το παιδί είχε ξεμείνει στην αίθουσα, σημειώνοντας, πάντως, ότι παρέμεινε μόνο για ελάχιστα λεπτά κλειδωμένο. Αφέθηκε ελεύθερος αφού του ασκήθηκε δίωξη, όμως με εντολή Κώστα Γαβρόγλου απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Η ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας: «Με εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων. Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα»