Βαθμολογία

Δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο διάδοχό του ο Μπύρος

Πολύ δύσκολο αποδεικνύεται το έργο της εξεύρεσης της διάδοχης κατάστασης για τη Δόξα Δράμας από τον Γιάννη Μπύρο. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να απεμπλακεί, ακόμα, όμως, δεν έχει βρει κάποιον να αναλάβει όπως πρέπει.

Τη Δευτέρα (10/6) πήρε επίσημη θέση για τα όσα γράφονται, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα δεν έχει βρει επενδυτή, αφού κανείς δεν του έχει εγγυηθεί τα χρήματα που χρειάζονται ώστε η ομάδα να μην έχει πρόβλημα.

«Η ομάδα χρειάζεται επενδυτή και όχι διαχειριστή», τονίζει και υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει το... ψάξιμο, ώστε να εγγυηθεί «ένα σίγουρο και ισχυρό μέλλον» για τον σύλλογο.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Δόξα Δράμας οφείλω να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα  προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ενημέρωσης των φιλάθλων της ομάδος.

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται διάφορα σενάρια  σχετικά  με την πώληση της Δόξας. Διευκρινίζω ότι δεν επιθυμώ την πώληση, αλλά την εγγυημένη μεταβίβαση με ένα ευρώ μόνο. Παράλληλα, επαναλαμβάνω, για ακόμη μια φορά, πως η απόφαση μου είναι να απεμπλακώ από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτου έχω χρέος απέναντι στην ιστορία της Δόξας Δράμας και τους Δραμινούς φιλάθλους σε ολόκληρη της Ελλάδα, να διασφαλίσω με εγγυήσεις το μέλλον της ομάδος και όχι να αφήσω την ΠΑΕ  σε οποιονδήποτε βρήκε την πόρτα ανοικτή και μπήκε.

Είναι κάτι  παραπάνω  από χρέος μου να παραδώσω σε αξιόπιστους ανθρώπους τις τύχες της και αυτό θα προσπαθήσω μέχρι την τελευταία στιγμή. Έως και αυτή την ώρα θέλω να τονίσω πως κανένας απολύτως  από όσους έχω συνομιλήσει δεν μου εγγυήθηκε τα χρήματα, έστω των επόμενων 6-8 μηνών,  που σύμφωνα και με τη νομοθεσία περί Ανωνύμων Εταιρειών πρέπει να παραμείνω  στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ!

Όλοι θέλουν να διαχειριστούν τα εγγυημένα έσοδα και κανένας να εγγυηθεί την κάλυψη των οποιονδήποτε δαπανών, που μετά βεβαιότητας θα προκύψουν, πέραν των εγγυημένων εσόδων. Η ομάδα χρειάζεται επενδυτή και όχι διαχειριστή.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως δεν μπορώ να παραδώσω τα «κλειδιά της ομάδος»  σε κάποιο σχήμα, το οποίο δε διασφαλίζει τα οικονομικά μεγέθη και τις υποχρεώσεις της ομάδος και παράλληλα να παραμένω και εν δυνάμει υπόχρεος, για ένα μπάτζετ που δεν θα έχω άποψη και ευθύνη.

Έχω στηρίξει όσο τίποτε άλλο την ομάδα, την ανέβασα δύο κατηγορίες και ασχολήθηκα με τα κοινά για να βοηθήσω και όχι να πλουτίσω. Δεν τη βλέπω ως κερδοφόρο επιχείρηση. Οι επαγγελματικές μου ασχολίες είναι άλλες και μάλιστα οι επιχειρήσεις μου τυγχάνουν ανάλογων διακρίσεων στην παγκόσμια αγορά. Η προσπάθεια μου θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, για ένα σίγουρο και ισχυρό μέλλον της ΠΑΕ Δόξα Δράμας».