Βαθμολογία

Συζητάει με Betshop για κεντρική χορηγία η Σούπερ Λίγκα

Το συμβόλαιο με την «Σουρωτή» τελειώνει, στον Συνεταιρισμό ψάχνουν για χορηγό του πρωταθλήματος και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, μιλάνε με την Betshop.

Η συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με τη «Σουρωτή ΑΕ» και τη «Μακεδονία Παλλάς ΑΕ» για τη χορηγία του πρωταθλήματος λήγει και στον Συνεταιρισμό ψάχνουν την επόμενη ημέρα καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι δύο πλευρές δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, είναι σε επαφές με τη στοιχηματική εταιρία Betshop, που την τελευταία χρονιά ήταν χορηγός της Basket League. Το συμβόλαιο τους έχει λήξει, υπάρχει οψιόν ανανέωσης αλλά είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν μαζί και η εν λόγω στοιχηματική εταιρεία, ενδεχομένως να ενδιαφερθεί να επενδύσει σε ένα άλλο άθλημα.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει βέβαια, το οικονομικό. Η χορηγία του πρωταθλήματος μπάσκετ ήταν λιγότερη από ένα εκατ. ευρώ ετησίως την ώρα που η Σούπερ Λίγκα φέρεται να διεκδικεί τα τριπλάσια.

Να σημειωθεί η συμφωνία του Συνεταιρισμού με τις δύο εταιρίες του Ιβάν Σαββίδη, που είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2017, προέβλεπε 5 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-19 και άλλο ένα για την περίοδο που μόλις είχε ολοκληρωθεί. Τότε «Σουρωτή» και «Μακεδονία Παλλάς» είχαν δώσει τη λύση, σε μία περίοδο που η Λίγκα δεν μπορούσε να βρει χορηγό!

Τελικά, πήρε λιγότερα χρήματα από τα συμφωνηθέντα, καθώς ορισμένα… τερτίπια από τον Ολυμπιακό, κυρίως, είχαν ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν διάφορες ρήτρες.