Βαθμολογία

Ανακατανομή θέσεων στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ

Σε ανακατανομή αξιωμάτων προχώρησε το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου κ. Μπουχλαριώτη. Συγκεκριμένα τη θέση του α’ αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο κ. Λίταινας (αντί του κ. Μπανιά), β’ αντιπρόεδρος είναι ο κ. Καρυώτης (αντί του κ. Γρηγοριάδη), νέος γεν. γραμματέας ο κ. Γκρίμπας (αντί του κ. Γκουτζαμάνη), αναπληρωτής γεν. γραμματέας ο κ. Κατσικάρης (αντί του κ. Μπασαγιάννη), ταμίας ο κ. Τσακίρης (αντί του κ. Αλατά) και αναπληρωτής ταμίας ο κ. Καρακάσης (αντί του κ. Λίταινα). Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπουχλαριώτης «πριν δύο χρόνια με την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε πει ότι οι συγκεκριμένες θέσεις θα είναι διετίας και με το πέρας των δύο ετών θα αναλάβουν άλλα πρόσωπα, υπό την έννοια ότι όλοι πρέπει να περάσουν από τις θέσεις αυτές και κυρίως οι νέοι για να δουν τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΣΛ και να βοηθήσουν όσο μπορούν. Οι αλλαγές δεν έγιναν γιατί κάτι δεν πήγε καλά με τους προηγούμενους. Αντιθέτως όλοι όσοι ήταν στις θέσεις αυτές βοήθησαν στην αναβάθμιση της ΕΠΣΛ». Σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση των Επιτροπών, το Δ.Σ. θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση αφού πρώτα τελειώσουν και οι τελευταίες αγωνιστικές δραστηριότητες, δηλαδή τα πλέι άουτ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ και των μπαράζ ανόδου της Β’ ΕΠΣΛ. Πάντως όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης θα καταθέσει πρόταση για σύσταση μιας νέας επιτροπής, της Επιτροπής Κυπέλλου.

ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ: ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Με αφορμή την αντικατάστασή του από τη θέση του γεν. γραμματέα, ο κ. Γκουτζαμάνης αναφερόμενος στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ τόνισε τα εξής: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και τον πρόεδρο περισσότερο, για τα δύο χρόνια που ήμουν γεν. γραμματέας. Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε όλοι μαζί και έχουμε κάνει καλύτερη την ΕΠΣΛ. Θέλω να τονίσω κάτι: Προσπαθήσετε όλοι να στηρίξετε και να βοηθήσετε τον πρόεδρο όσο μπορείτε περισσότερο».

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. τον λόγο ζήτησε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του αφήνοντας αιχμές. Όπως χαρακτηριστικά είπε «θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και όσα παιδιά βοήθησαν. Δεν θέλω να συνεχίσω άλλο να ασχολούμαι με την ΕΠΣΛ. Είναι η τελευταία ημέρα εδώ. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Εφόσον δεν βοηθήσαμε καθόλου και ήμασταν μόνο για τις παρατηρησίες…». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Μπουχλαριώτης λέγοντας «αυτά Γιάννη όχι τώρα». Δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ να λέει ότι είμαστε σε διαδικασία αναπλήρωσης. Μετά την παραίτηση Ιωαννίδη (η δεύτερη μετά την παραίτηση Γκούμα στην παρούσα διοίκηση της ΕΠΣΛ) τη θέση του στο Δ.Σ. της Eνωσης θα καλύψουν ένας εκ των κ. Μπαχτσιβάνου και Χώτου που ισοβάθμησαν ως αναπληρωματικοί με 67 ψήφους.

ΝΕΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ

Νέα λαχειοφόρος θα διεξαχθεί στις αρχές της νέας αγωνιστικής περιόδου καθώς τα δύο μεγάλα δώρα της φετινής, το αυτοκίνητο και το μηχανάκι, δεν τα κέρδισε κανείς. Τα σωματεία με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα πληρώσουν 50 ευρώ επιπλέον και θα πάρουν λαχνούς 1.500 ευρώ. Θα εκδοθούν 80.000 λαχνοί συνολικά. Οι ημερομηνίες των κληρώσεων θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες της κανονικής περιόδου των φετινών πρωταθλημάτων, αποφασίσθηκε η εξόφληση των παρατηρητών αγώνων και η πληρωμή των διαιτητών των τελικών αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομής. Επίσης εγκρίθηκε οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ σε ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μελισσοχωρίου που έχει ανάγκη. Η ΕΠΣΛ θα ορίσει 12 διαιτητές για το τουρνουά του Φαλανιακού, το οποίο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της αυτό το Σαββατοκύριακο στη Φαλάνη. Αναπληρωματικός στη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 28/6 ορίστηκε ο κ. Νταβαρούκας. Τακτικός θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης. Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν μεριμνήσει για την κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή. Αυτή η ημερομηνία είναι καταληκτική σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από την ΕΠΟ. Από τη δημοτική αρχή γνωστοποιήθηκε στην ΕΠΣΛ ότι σε δύο αγώνες σημειώθηκαν βανδαλισμοί και φθορές σε δημοτικά γήπεδα. Συγκεκριμένα στον αγώνα Ραχούλα-Μαρμαρίνη στο γήπεδο Νεάπολης φίλαθλοι έσπασαν δύο πλαστικά καθίσματα, ενώ στο παιχνίδι Τοξότης-Λαρισαϊκός στο γήπεδο Ν. Πολιτείας λόγω των επεισοδίων φίλαθλοι έριξαν την περίφραξη απέναντι από τα γραφεία του γηπέδου. Η δημοτική αρχή ζήτησε από την ΕΠΣΛ να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των ζημιών. Η Ένωση αναμένεται να καλέσει τα σωματεία για εξηγήσεις. Τέλος, έγινε ενημέρωση από τον κ. Γρηγοριάδη για το αναπτυξιακό τουρνουά της UEFA με την επωνυμία «Grassroots» στο οποίο η ΕΠΣΛ εξέφρασε ενδιαφέρον συμμετοχής. Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Γρηγοριάδη, θα διεξαχθούν δύο τουρνουά στη Λάρισα το πρώτο το διάστημα 23-30 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή ομάδων στις ηλικιακές κατηγορίες Κ12, Κ14 και Κ16 και το δεύτερο την εβδομάδα μετά το Πάσχα του 2020 με τη συμμετοχή ομάδων στις ηλικιακές κατηγορίες μίνι, τζούνιορ και προτζούνιορ (Κ6, Κ8 και Κ10). Το πρώτο τουρνουά θα έχει Πανθεσσαλικό χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό θα γίνουν επαφές με τις υπόλοιπες Ενώσεις της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη μέχρι τέλους του μήνα το αργότερο θα έχει γίνει γνωστό εάν η Λάρισα θα επιλεχθεί στις Ενώσεις εκείνες που θα μετέχουν στο τουρνουά και πρότεινε τη σύσταση επιτροπής για να τρέξει το θέμα. Η επιτροπή θα αποτελείται από τον ίδιο και τους κ. Καρκατσέλα, Γκρίμπα και Τσακίρη, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλα μέλη του Δ.Σ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία