Βαθμολογία

Προανήγγειλε κατάργηση του ΦΠΑ 6% ο Μητσοτάκης αν εκλεγεί...

Την επιβολή δύο συντελεστών ΦΠΑ 22% και 11% θα επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές και όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) την Πέμπτη (6/6), κάτι που σημαίνει ότι θα καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής 6%.

«Ο τελικός μας στόχος είναι δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Αλλά σε βάθος τετραετίας», είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. και αυτό προφανώς ισοδυναμεί με αύξηση στην τιμή των φαρμάκων και της ενέργειας, κάτι που δεν πέρασε ασχολίαστο από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Από την Κουμουνδούρου, λοιπόν, κάνουν λόγο για μια από τις πλέον επιζήμιες προτάσεις για την κοινωνία και την οικονομία, προσθέτοντας ότι πάλι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

«Πρόκειται για μία από τις πλέον επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την οικονομία, προτάσεις. Τη συγκεκριμένη προγραμματική θέση είχε πρωτοεξαγγείλει ο ίδιος στην ομιλία του στη ΔΕΘ το 2017 και την επαναλαμβάνει και σήμερα αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο, βγάζοντας τη μάσκα του δήθεν προστάτη των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.