Βαθμολογία

Βούτσης: «Το διάστημα μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου θα πάει ο Τσίπρας στον ΠτΔ»

Μικρή παράταση παίρνει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και να προκηρύξει εκλογές. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη (4/6) ο Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και πρόσθεσε πως η Βουλή θα λειτουργεί μέχρι τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος διάλυσης της.

«Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και την άλλη εβδομάδα. Αλλά η Βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί. Είμαστε σε μια ιδιότυπη, αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση η ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα και του νέου κώδικα ποινικής δικονομίας θα γίνει με τη διαδικασία των κωδίκων που σημαίνει ότι δεν θα κατατεθούν σε αυτά τα νομοσχέδια υπουργικές τροπολογίες. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι είναι πιθανό να κατατεθούν τροπολογίες στις κυρώσεις συμβάσεων που επίσης, θα ψηφιστούν.

«Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών, ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δε θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν φωτογραφικό, προεκλογικό χαρακτήρα», ανέφερε.