Βαθμολογία

Βενιζέλος: «Προσβολή να κατεβώ στις εκλογές με σταυρό...»

Θέση για τη ρήξη στις σχέσεις του με τη Φώφη Γεννηματά και τη συνεπαγόμενη αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής πήρε τη Δευτέρα (3/6) ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ένιωσε προσβεβλημένος όταν του ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. να κατέβει στις εθνικές εκλογές δίνοντας τη μάχη στα ψηφοδέλτια με το σταυρό, λέγοντας σχετικά: «Αυτό είναι προσβολή. Με ενδιαφέρει εμένα να είμαι βουλευτής; Τιμώ το κοινοβουλευτικό αξίωμα, αλλά το κατέχω 27 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή ως φωνή στους κόλπους του.

Αν ήθελε, ας το έκανε. Ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝ.ΑΛ. χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα. Ο κ. Καμίνης ήταν συμπαθέστατος. Αλλά αν ήθελε να σηματοδοτήσει αυτά που σηματοδοτεί στην κορυφή του Επικρατείας, γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές»;

Και πρόσθεσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη.

Τα περιστατικά είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη για να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα ότι θα ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου πολλές εβδομάδες, είχαμε απλά τυπικές συναντήσεις στα κομματικά όργανα.

Μετά από μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυρία Γεννηματά μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της:

1ον: Ότι έχει αισθητές διαφορές με τη δική μου πολιτική

2ον: Ότι έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα απλό στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά να έχω ένα ευρύτερο ρόλο

Και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε τρίτο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας».

Μεταξύ άλλων, ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη Φ. Γεννηματά πως ουσιαστικά έχρισε τη Νέα Δημοκρατία νικητή των εκλογών και ότι με την πολιτική της επιχορηγεί το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας», σχολίασε, ενώ για το αν αυτή η ρήξη θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝ.ΑΛ., σημείωσε ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες δεν τον αφορούν.