Βαθμολογία

Η Κουμουνδούρου διαψεύδει σενάρια για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο

Τα σενάρια για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές το φθινόπωρο και όχι στις 7 Ιουλίου όπως ανακοίνωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του One Channel, η Κουμουνδουρου.

Σύμφωνα με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε εισηγήσεις για αναβολή των εθνικών εκλογών μετά τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ με το διαζύγιο Φώφης Γεννηματά και Βαγγέλη Βενιζέλου, με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει όφελος από την αναταραχή που επικρατεί στο Κίνημα.

Κάποιοι στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι είναι εφικτός ο διεμβολισμός του Κέντρου και άρα η διεύρυνση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, υπάρχει η εκτίμηση πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπήρξε αρκετός χρόνος να κατανοήσουν οι πολίτες τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης και θεωρούν ότι έως το φθινόπωρο η εικόνα των Ευρωεκλογών θα μπορούσε να ανατραπεί.

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο πρωθυπουργός από την ημερομηνία της 7ης Ιουλίου, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από συγκεκριμένους εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, οι οποίοι θα ζητήσουν δημοσίως από τον Αλέξη Τσίπρα να μην διαταραχθεί η τουριστική περίοδος και υπάρξει πλήγμα στον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι πολλά κορυφαία στελέχη αντέδρασαν ήδη στις εισηγήσεις αυτές, θεωρώντας πως μια παράταση των βουλευτικών εκλογών θα αποτελέσει το τελικό χτύπημα στην αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, πηγές της Κουμουνδούρου διέψευσαν, πάντως, τις πληροφορίες περί διεξαγωγής των εθνικών εκλογών το φθινόπωρο.