Βαθμολογία

Αποχωρήσεις από το ΚΙΝ.ΑΛ. με βέλη κατά Γεννηματά

Iσχυρές αναταράξεις φέρνει στο Κίνημα Αλλαγής η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την Κυριακή (2/6) ο Δημήτρης Λιντζέρης γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Β' περιφέρεια Πειραιά. Το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. εξαπέλυσε κι έντονη επίθεση στη Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι στήνει γέφυρες για σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα.

Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝ.ΑΛ., μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα. Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια. Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

Παρελθόν από το ΚΙΝ.ΑΛ. αποτελεί στο μεταξύ και ο γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Υποδομών του κόμματος Γιάννης Οικονομίδης, που με τη σειρά του έβαλε σε ανακοίνωσή του κατά της Φ. Γεννηματά.

«Κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική που προσβάλλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του Κινήματός μας και ισοδυναμεί με τη διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει ο Γ. Οικονομίδης για τον Ε. Βενιζέλο.

Και προσθέτει: «Μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».