Βαθμολογία

Τυφλός, αυτιστικός τραγουδιστής συγκίνησε στο «America's Got Talent»

Οι συμμετέχοντες σε σόου ταλέντων συχνά έχουν πίσω τους συγκινητικές ιστορίες. Για άλλη μια φορά, το «America's Got Talent» μας έκανε να ανατριχιάσουμε και να δακρύσουμε. Αιτία ο Κόντι Λι, ένας 22χρονος τυφλός και αυτιστικός που είπε να δοκιμάσει την τύχη του. Και τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Ο νεαρός από την Καλιφόρνια ανέβηκε στη σκηνή συνοδευόμενος από τη μητέρα του, Τίνα, η οποία μίλησε για την αγάπη του γιου της για τη μουσική και το ταλέντο του στο τραγούδι, κάτι που ανακάλυψαν από πολύ μικρή ηλικία.

Ο 22χρονος γεννήθηκε με υποπλασία των οπτικών νεύρων, μια πάθηση που δεν επιτρέπει στο οπτικό νεύρο να αναπτυχθεί πλήρως και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση σε ηλικία μόλις 5 ημερών.

Στη συνέχεια διαγνώστηκε και με αυτισμό, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε. Μάλιστα, διαθέτει εξαιρετική ακουστική μνήμη και μπορεί να παίζει και να ερμηνεύει τραγούδια όπως λίγοι.

«Το να παίζει μουσική πραγματικά έσωσε τη ζωή του», είπε η μητέρα του και στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Κόντι που κάθισε στο πιάνο για να ξεκινήσει.

Επέλεξε να ερμηνεύσει το «A Song For You» του Λέον Ράσελ και όταν ξεκίνησε όλοι έμειναν άναυδοι, τόσο από τη φωνή του, όσο και από το ταλέντο του στο πιάνο. Οι κριτές και το κοινό τον παρακολουθούσαν δακρυσμένοι και τον αποθέωσαν όταν ολοκλήρωσε την εμφάνισή του.

Όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχίσει στο σόου, με την Γκάμπριελ Γιούνιον να μην μένει εκεί, αφού πάτησε το χρυσό buzzer, το οποίο τον στέλνει απευθείας στους τελικούς των live.

«Μόλις άλλαξες τον κόσμο», του είπε ανεβαίνοντας στη σκηνή και αγκαλιάζοντάς τον, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι κριτές και τα μέλη της οικογένειάς του συγκινημένα...

">http://