Βαθμολογία

Το τρόπαιο του Europa League βάφτηκε... μπλε!

Η Τσέλσι συνέτριψε 4-1 την Άρσεναλ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και κατέκτησε το φετινό τίτλο του Europa League. Οι «μπλε» του Μάουρίτσιο Σάρι με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο ισοπέδωσαν τους συμπολίτες τους «κανονιέρηδες» και σήκωσαν το τρόπαιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος στο 49’ πάσαρε στον Ζιρού και στο 60’ στον Πέδρο για τα δύο πρώτα γκολ, ενώ στο 65’ με πέναλτι και στο 72’ με δύο δικά του γκολ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στον τελικό.

Οι «μπλε» πανηγύρισαν το πέμπτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, τρίτο την τελευταία επταετία, καθώς το 2012 είχε πάρει και το Champions League μέσα στο Μόναχο εις βάρος της Μπάγερν.

Από την άλλη, η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος στο πρώτο μέρος έκανε καίριες επεμβάσεις, μείωσαν προσωρινά στο 69’ με τον Ιγουόμπι.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι αρκετές άδειες καρέκλες, καθώς οι Άγγλοι αρνήθηκαν να μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω του υψηλού κόστους, αλλά και του γεγονότος ότι οι φίλοι των δύο ομάδων έλαβαν λιγοστά εισιτήρια σε σχέση με την χωρητικότητα του γηπέδου.

Γκολ: 49' Ζιρού (Τσέλσι), 60' Πέδρο (Τσέλσι), 65' πεν. Αζάρ (Τσέλσι), 69' Ιγουόμπι (Άρσεναλ), 72' Αζάρ (Τσέλσι).

Κίτρινες κάρτες: Πέδρο.

Κόκκινες κάρτες: -

Τσέλσι: Κέπα, Έμερσον, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76' Μπάρκλεϊ), Καντέ, Αζάρ (89' Ζαπακόστα), Πέδρο (71' Γουίλιαν), Ζιρού.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μονρεάλ (66' Γκουενζοζί), Κοσιενλί, Παπασταθόπουλος, Τζάκα, Τορέιρα (66' Ιγουόμπι), Κολάσινατς, Μάιτλαντ-Νάιλς, Οζίλ (77' Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.