Βαθμολογία

Πρόβλημα στον ΟΦΗ με το δίπλωμα του Βέρα

Μπορεί να έχει συμβόλαιο ια ακόμα έναν χρόνο με τον ΟΦΗ ο Χάιμε Βέρα, όμως υπάρχει πρόβλημα με το δίπλωμα προπονητή και δεν είναι απίθανο να μην μπορέσει να μείνει στην ομάδας της Κρήτης, όπως παραδέχθηκε με δηλώσεις του τη Δευτέρα (27/5) σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

«Εχω συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα αλλά έχω πρόβλημα με την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος μου. Η ΟΥΕΦΑ μου ζητάει πολλά στοιχεία για να αποδείξω ότι είμαι προπονητής. Για να είμαι σε θέση να προπονήσω μια ομάδα θα πρέπει να έχω προϋπηρεσία πέντε χρόνων σε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Τα πλαίσια με τους ξένους προπονητές, εκτός Ευρώπης, είναι πολύ αυστηρά. Πρέπει να συγκεντρώσω πληροφορίες γύρω από αυτήν την υπόθεση και πιθανότατα θα πάω στην Ελβετία για μια συνέντευξη, γιατί πρέπει να αποδείξω ότι είμαι προπονητής Α’ κατηγορίας με την ανάλογη προϋπηρεσία αλλά και με την θητεία μου στην Εθνική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Θέλω να μείνω εδώ για χρόνια. Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν, έχουμε κίνητρο και είμαστε χαρούμενοι. Χαιρόμαστε που ζούμε σε μια πολύ όμορφη χώρα με μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ανάπτυξης. Είχα όνειρο να βγω εκτός Χιλής και είμαι χαρούμενος. Θέλω να μείνω γιατί έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία άλλαξε από την ώρα που φτάσαμε. Θέλουμε να παλέψουμε για να πάμε ψηλότερα. Πρέπει να κάνουμε καλή προετοιμασία και σωστές επιλογές».

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Η γλώσσα. Μιλάω ελληνικά αλλά όχι τόσο καλά. Οταν ήρθαμε υπήρχαν παίκτες που δεν είχαν προετοιμαστεί σωστά για να καταλάβουν τον ρυθμό. Ωρίμασα ως επαγγελματίας. Ηταν μια μεγάλη πρόκληση στην οποία έπρεπε να ανταποκριθώ. Στην τελευταία συνάντηση μου με τους παίκτες του ΟΦΗ τους είπα πως βελτίωσα την χρήση της γλώσσα μου και τους ζήτησα να θυμηθούν την πρώτη φορά που μιλήσαμε, όταν με λίγες λέξεις τους είπα τι χρειαζόμαστε και τι νοοτροπία πρέπει να δείξουμε. Ολοι το θυμούνταν. Είμαι πολύ ανυπόμονος για το μέλλον».