Βαθμολογία

Επέστρεψαν στην Πρέμιερ Λιγκ οι «χωριάτες»

Μια «μονομαχία» από τα παλιά θύμισε ο τελικός ανόδου της Δευτέρας (27/5) της Τσάμπιονσιπ ανάμεσα στην Άστον Βίλα και την Ντέρμπι Κάουντι στο Γουέμπλεϊ. Οι «χωριάτες» ήταν αυτοί που γέλασαν στο τέλος, καθώς πήραν τη νίκη με 2-1 και άφησαν την Ντέρμπι στα κρύα του λουτρού.

Με την επιτυχία της αυτή η Άστον Βίλα μαζί με την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπούνε και στο ταμείο της 170 εκατ. λίρες. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος και οι δύο ομάδες προέταξαν τη δύναμη, αλλά η Βίλα πήρε το προβάδισμα σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς ο Ελ Γκαζί έκανε το 1-0 στο 44’.

Οι «χωριάτες» πήγαν με ψυχολογικό αβαντάζ στα αποδυτήρια και στο 59’ με τον ΜακΓκίν πέτυχαν το 2-0. Η Ντέρμπι πίεσε, αλλά το γκολ του άργησε να έρθει στο 81’, όταν μείωσε με τον Γουέιγκχομ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Νταν Σμιθ):Στιρ, Ελμοχαμάντι, Τουανζέμπε, Μινγκς (86’ Χοζ), Τέιλορ, Χουριχέιν, ΜακΓκιν, Γκρίλις, Αντόμα (73’ Αντόμα), Ελ Γκαζί, Άμπραχαμ .

ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΟΥΝΤΙ (Φρανκ Λάμπαρντ):Ρους, Τομόρι, Κίο, Γουίλσον, Μάουντ, Λόρενς (73’ Γιόζεφζοουν), Τζόνσον, Μπένετ (69’ Γουάγκορν), Κόουλ, Μπόγκλ, Χάντλστοουν (63’ Μάριοτ).