Βαθμολογία

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα

Προβληματισμό στην Κουμουνδούρου προκαλούν τα τελικά αποτελέσματα των exit polls, που δείχνουν την ψαλίδα να ανοίγει στις 8,5 με εννέα μονάδες.

Τα βασικά σενάρια είναι δύο και έχουν πέσει στο τραπέζι ήδη από τις προηγούμενες ημέρες: α) το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Ιούνιο -εισηγήσεις για το οποίο δέχεται ο πρωθυπουργός από πολλά στελέχη- και β) η παραμονή στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να έχει χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να «επουλώσει» τις πληγές του και να ανακτήσει, όσο μπορεί, το χαμένο έδαφος, σενάριο, το οποίο υποστηρίζουν έντονα οι κ.κ. Φλαμπουράρης και Παππάς.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι από την Κουμουνδούρου ζητήθηκε να πάει κάμερα στα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να κάνει δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας -κάτι που αναμένεται να κάνει σε λίγη ώρα. Αν και η αρχική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος ήταν η έμμεση απόρριψη των αποτελεσμάτων των exit polls και η απόπειρα αποδόμησης των δημοσκοπήσεων, τα νέα δεδομένα από τις μετρήσεις αλλάζουν το σκηνικό και αναγκάζουν τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος αναγνώρισε την καθαρή νίκη της ΝΔ, έστω και αν έσπευσε να συμπληρώσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έφτασε στα γραφεία του κόμματος λίγο μετά τις 21:15, συνοδευόμενος από την σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα. Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το στιγμιότυπο με τον διοικητή του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά, να αγκαλιάζει και να φιλά την κυρία Μπαζιάνα, λέγοντάς της: «Χαμογέλα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονος, πλέον, προβληματισμός και για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του θα εξετάσουν, σε νέα σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, το πώς θα αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα, που προδιαγράφουν μεγάλη νίκη της ΝΔ.

πηγή: protothema.gr