Βαθμολογία

Καρντόσο και Βιέιρα για τον πάγκο της ΑΕΚ

Θεωρείται, πλέον, δεδομένο ότι ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ, παρότι μέχρι το Σάββατο (25/5) δεν έχει βγει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους «κιτρινόμαυρους». Ωστόσο, αυτά που είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ένωσης κάνει τους πάντες να αναζητούν τον επόμενο προπονητή της ομάδας. Η διοίκηση της ΑΕΚ προς την Πορτογαλία, όπου «παίζουν» δυνατά δύο ονόματα: Μιγκέλ Καρντόσο (φωτό) και Ίβο Βιέιρα.

Σύμφωνα με τη Live Sport, το φαβορί είναι ο 47χρονος Μιγκέλ Καρντόσο. Οι επαφές των δύο πλευρών είναι προχωρημένες και δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να είναι θέμα μερικών 24ωρων.

Ο Καρντόσο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα αναλαμβάνοντας την ομάδα της πατρίδας του, Ρίο Άβε (2017-2018), για να ακολουθήσουν την περσινή σεζόν σύντομες θητείες στους πάγκους της γαλλικής Ναντ (6/2018-10/20-8) και της ισπανικής Θέλτα (11/2018-3/2019).

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του άλλου Πορτογάλου, του 43χρονου Βιέιρα, ο οποίος έχει θητεύσει σε Μορεϊρένσε, Κοϊμπρα, Εστορίλ, Άβες και Μαρίτιμο, ενώ κατά το παρελθόν υπήρξε και προπονητής της Εθνικής Κ19 της πατρίδας του.