Βαθμολογία

Στο ...3-1 η μεγάλη κατηγορία (video)

Ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον Πλατανιά με 3-2 στο χθεσινό (22/5) μπαράζ για μία θέση στη Super League, στη ρεβάνς του 0-0 από το πρώτο ματς στα Περιβόλια.

Έτσι η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας παρέμεινε εκεί, ενώ ο Πλατανιάς κρατούσε για 95 λεπτά την άνοδο, όμως στη τελευταία φάση του αγώνα δέχτηκε το γκολ που έκρινε και την τύχη του.

Φέτος, ελέω αναδιάρθρωσης αποφασίστηκε αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της μεγάλης κατηγορίας και τον 2ο της Football League, με το νικητή να αγωνίζεται τη σεζόν 2019-2020 στη Super League και τον ηττημένο στη Super League 2.

Kατά το παρελθόν άλλες τρεις χρονιές είχαν γίνει αγώνες μπαράζ ανάμεσα σε ομάδες της πρώτης και της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας με την διαφορά ότι φέτος το μπαράζ ήταν διπλό, ενώ τις άλλες χρονιές ήταν μονό παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα.

Τις τρεις προηγούμενες φορές, στις δύο επικράτησε η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας και έτσι με το φετινό πήγαμε στο 3-1 για την μεγάλη κατηγορία, με το athleticlarissa.gr να σας θυμίζει στο παρακάτω αφιέρωμα τις άλλες χρονιές που έγιναν μπαράζ κατ' αυτόν τον τρόπο.

Πρώτη φορά που έγινε μπαράζ ήταν την σεζόν 2002-2003 με τις ομάδες να είναι 16 και να παραμένουν 16 και την επόμενη χρονιά. Απλώς η τότε ΕΠΑΕ είχε αποφασίσει υποβιβασμό των δύο τελευταίων ομάδων της Α' και άνοδο των δύο πρώτων της Β' και να γίνεται αγώνας μπαράζ μεταξύ του 14ου της Α' και του 3ου της Β' προκειμένου ένα εισιτήριο να κρίνεται με αυτόν τον τρόπο.

Αντίπαλοι έπαιξαν ο Ιωνικός από την Α' Εθνική και ο Απόλλων Καλαμαριάς από την Β' Εθνική, αν και αγωνιστικά οι Νικαιώτες συγκέντρωσαν λιγότερους βαθμούς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, 24 ο Ιωνικός και 25 ο ΠΑΣ, ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν την αφαίρεση 90 βαθμών (για χρέη) των Γιαννιωτών οι οποίοι τερμάτισαν τελευταίοι με -65 πόντους. Το μπαράζ έλαβε χώρα την 1η Ιουνίου 2003 στο εθνικό στάδιο του Βόλου και οι Νικαιώτες πήραν τη νίκη 2-1 και την παραμονή στην Α' Εθνική.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, 2003-2004, το ίδιο σύστημα, με τις δύο πρώτες ομάδες της Β' Εθνικής να παίρνουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και τις δύο τελευταίες της Α' Εθνικής να υποβιβάζονται. Το τρίτο εισιτήριο θα κρινόταν μέσω του μπαράζ του 14ου της Α' με τον 3ο της Β' Εθνικής. Ένα μπαράζ που έλαβε χώρα στο γήπεδο Πολίχνης στις 30 Μαΐου και αντίπαλοι ήταν ο Ακράτητος από την Α' Εθνική και ο Εργοτέλης από την Β' Εθνική. Οι Κρητικοί, αν και ομάδα μικρότερης κατηγορίας, πέτυχαν γκολ με τον Σιλά στο 90' και πήραν την άνοδο με νίκη 1-0.

">http://

Τέλος τελευταία φορά που έγινε μπαράζ με ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας ήταν την σεζόν 2013-2014. Τότε οι ομάδες ήταν 18 και τόσες έμειναν, απλώς όπως και τις άλλες χρονιές έτσι και τώρα, οι δύο ουραγοί της μεγάλης κατηγορίας υποβιβάζονταν απευθείας και αντίστοιχα οι δύο πρώτες ομάδες της Football League έπαιρναν την άνοδο. Το τρίτο εισιτήριο θα κρινόταν σε μπαράζ.

Αντίπαλοι τότε η Ξάνθη, η οποία έστω και στο φινάλε νίκησε τον Παναθηναϊκό (ακόμα και με ισοπαλία θα υποβιβαζόταν), με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου ο οποίος τερμάτισε τρίτος στα play-off της Football League πίσω από τη Νίκη Βόλου και την Κέρκυρα που πήραν την άνοδο. Το ματς διεξήχθη στις 11 Ιουνίου στο γήπεδο του Άρη και ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε κοντά στην άνοδο. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν 0-1, όμως ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους και ένα προς το τέλος από την Ξάνθη έδωσαν στους Ακρίτες τη νίκη με 2-1 και την παραμονή.

">http://

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ