Βαθμολογία

Πριν τον τελικό ...και η επιστροφή στη Super League (video)

Τετάρτη 22 Μαΐου δείχνει σήμερα το ημερολόγιο, μία ημερομηνία η οποία μπορεί να μην είναι σημείο αναφοράς της ιστορίας της ΑΕΛ, αλλά με δύο γεγονότα άκρως σημαντικά για τους «βυσσινί».

Φυσικά και όταν λέμε σημείο αναφοράς εννοούμε ημερομηνίες στις οποίες η ΑΕΛ να κατέκτησε κάποιον τίτλο ή να είχε κάποια σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία, όμως δύο χρονιές υπήρξαν σημαντικά παιχνίδια στις 22 του Μάη.

Αρχικά την σεζόν 2002-2003 με αντίπαλο τον Ποσειδώνα Νέων Πόρρων για την τότε Γ' Εθνική και την σεζόν 2015-2016 με αντίπαλο τα Χανιά για το πρωτάθλημα της Football League και δύο σημαντικές νίκες των Λαρισαίων με το ίδιο σκορ μάλιστα, 3-0.

Η ΑΕΛ την σεζόν 2002-2003 έδινε την μεγάλη μάχη να αποφύγει την πιο μελανή σελίδα της ιστορίας της, τον υποβιβασμό στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και κάθε παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας. Εκείνη την ημέρα το 2003 η ΑΕΛ υποδεχόταν στο στάδιο Αλκαζάρ τον Ποσειδώνα Νέων Πόρρων σε ένα παιχνίδι δύσκολο καθώς η ομάδα των Νέων Πόρρων ήταν πρωτοπόρος και μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Β' Εθνική.

Για την ΑΕΛ το παιχνίδι ήταν κρίσιμο καθώς ακολουθούσε το παιχνίδι στα Χανιά, ομάδα με την οποία μάχονταν οι «βυσσινί» για να αποφύγουν το μοιραίο. Παρότι οι Λαρισαίοι έπαιζαν με τον πρωτοπόρο της κατηγορίας ήταν καταιγιστικοί και νίκησαν 3-0 αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με το 3-3 στα Χανιά ουσιαστικά τους έδωσε το δικαίωμα να πανηγυρίσουν σε σημαντικό βαθμό την παραμονή τους.

">http://

Και πάμε στη σεζόν 2015-2016 όταν η ΑΕΛ είχε κάνει ουσιαστικά με το «2» στη Ζάκυνθο το σημαντικότερο βήμα για την άνοδο στη Super League. Όμως έπρεπε να επιτευχθεί ακόμα μία νίκη και οι Λαρισαίοι ήθελαν να την πάρουν στο εντός έδρας παιχνίδι της 22ας Μαΐου με αντίπαλο τα Χανιά στο AEL FC ARENA, στη προτελευταία αγωνιστική.

Πράγματι η ΑΕΛ δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» άνετα την αναμέτρηση με τους Κρητικούς, τους οποίους κέρδισε 3-0 κατακτώντας και μαθηματικά την άνοδο. Για την ιστορία η ΑΕΛ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία ως πρωταθλήτρια μετά τη νίκη της στο φινάλε με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι.

">http://

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ