Βαθμολογία

Τρεις τάσεις για την αύξηση των ομάδων

Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έθιξε το θέμα της αύξησης των ομάδων της Super League 2 από 12 σε 14 και πυροδότησε έναν νέο κύκλο διεκδικήσεων, ενόψει και του αυριανού (22/5) Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Οι τάσεις που έχουν εκδηλωθεί είναι τρεις:

Η πρώτη είναι η αύξηση των ομάδων με τη συμμετοχή στη Super League 2 του Ηρακλή και των Τρικάλων, που βάσει της βαθμολογίας υποβιβάζονται στη νέα Football League. Υπέρ αυτής της προοπτικής είναι η τωρινή Football League, που έχει εκδώσει ανακοίνωση, όπως φυσικά και ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα.

Η δεύτερη τάση πηγάζει από τις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ' Εθνική και θα αγωνίζονται του χρόνου στη νέα Football League. Αυτές είναι υπέρ της αύξησης των ομάδων της Super League 2, μόνο που θέλουν οι δύο έξτρα ομάδες, που θα αγωνιστούν στη νεοσύστατη κατηγορία, να προέρχονται από τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ' Εθνικής, οι οποίες βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα παίξουν στη νέα Football League. Αυτές οι ομάδες ζητούν να μην παραμείνουν στη κατηγορία ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα και να γίνουν μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών της Γ' Εθνικής, για να προκύψουν δύο εισιτήρια για τη Super League 2.

Τέλος η τρίτη τάση προκύπτει από τις δευτεραθλήτριες της Γ' Εθνικής, οι οποίες ζητούν η Super League 2 να διεξαχθεί με 14 ομάδες και η Footbal League με 16. Δηλαδή ζητούν να δημιουργηθούν τέσσερις κενές θέσεις στη Football League και να τις πάρουν οι δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής, οι οποίες έχασαν στα μπαράζ.

πηγή: soccerplus.gr