Βαθμολογία

Tι μέλλει γενέσθαι με το Κύπελλο

Στο αυριανό (22/5) Δ.Σ. της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα τεθεί επί τάπητος το προσχέδιο για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος τη νέα σεζόν 2019-2020.

Η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ έχει στα πλάνα της τη συμμετοχή στο θεσμό των 14 ομάδων της Super League, των 12 της Super League 2, των 14 της Football League και των 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Βέβαια ανάμεσα στις 53 κυπελλούχες είναι 6 ομάδες (Ασπρόπυργος, Βέροια, Διαγόρας, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας και ΠΟ Τρίγλιας) οι οποίες έχουν πάρει την άνοδο στη Football League.

Θα πρέπει λοιπόν να αποφασιστεί αν θα παίξουν 47 ομάδες ως κυπελλούχες ή 53 και την θέση των ομάδων της Football League πάρουν οι φιναλίστ των κυπέλλων των Ενώσεων. Πάντως αυτό που παραμένει ερωτηματικό είναι το πότε θα μπουν οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας στο θεσμό και αν αυτό θα γίνει με ομίλους ή με νοκ-άουτ παιχνίδια, όπως θέλει και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου.

Ο κ. Λυσάνδρου θέλει να μπουν στη φάση των «32» οι 14 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και με νοκ-άουτ παιχνίδια στις έδρες των ομάδων της μικρότερης κατηγορίας. Έτσι αντί για τρία ματς θα δώσουν ένα παιχνίδι και δεν θα επιβαρυνθεί και άλλο το καλεντάρι. Το οποίο παρά τη μείωση των ομάδων θα περιλαμβάνει και play-off, play-out, ενώ υπάρχει και η περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής στο Euro.