Βαθμολογία

Επιστρέφουν τα play-off αλλά με πρωταθλητή

Την προσεχή Τετάρτη (22/5) είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Super League και στην οποία θα αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Πολλά τα σενάρια για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος προκειμένου μετά το πέρας των 26 αγωνιστικών να υπάρχουν αγώνες κατάταξης για όλες τις ομάδες προκειμένου να μην τελειώνουν από τον Μάρτιο τις υποχρεώσεις τους.

Όπως αναφέρει και ο συνάδελφος Σάββας Λιβάνιος της Live Sport μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια, με τα δύο από αυτά να αφορούν τη διεξαγωγή play-off και για τον τίτλο του πρωταθλητή, για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και για την παραμονή.

Το πρώτο σενάριο θέλει τις ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 6η θέση να δίνουν αγώνες για την κατάκτηση του τίτλου και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι ομάδες από την 7η μέχρι την 14η θέση να δίνουν αγώνες play-out για την παραμονή τους.

Το δεύτερο σενάριο που «παίζει» δυνατά θέλει τη διεξαγωγή play-off για τον πρωταθλητή από την 1η μέχρι και την 4η θέση και από την 5η μέχρι την 8η για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αρκεί ο πέμπτος να μπορεί να βγει στην Ευρώπη, ήτοι να είναι κυπελλούχος ομάδα της πρώτης τετράδας, ούτως ώστε να έχουν λόγο διεξαγωγής οι αγώνες αυτοί. Για την παραμονή από την 9η μέχρι την 14η θέση.

Το τρίτο σενάριο που είναι η ιδέα του Μηνά Λυσάνδρου αναφέρει την διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Οι ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ και οι βαθμοί που θα πάρουν να προστίθενται σε αυτούς του πρώτου γύρου με τις περισσότερες ομάδες να διαφωνούν και έτσι η πρόταση αυτή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Η μοναδική ομάδα που φέρεται να αντιδρά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής play-off για την ανάδειξη του πρωταθλητή, φέρεται να είναι ο ΠΑΟΚ. Παράλληλα η ΕΡΤ και η NOVA που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League εμφανίζονται θετικές με την διεξαγωγή play-off με την συμμετοχή και του πρώτου της βαθμολογίας.