Βαθμολογία

Μείωση της διαφοράς Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές έρχεται στο φως και καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως προκύπτει από τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα»,  η ψαλίδα ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική έρευνα που έγινε από τις 13 έως τις 16 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30%, έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα, ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5,9% και το Ποτάμι 2,5%.  Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη φτάνει στο 2,2%, η Ελληνική Λύση στο 1,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,5%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου βρίσκεται στο 13,2% (4,4% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα από τα προαναφερθέντα, 4,5% επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή και το 8,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν «δεν αποφάσισα-δεν απαντώ».