Βαθμολογία

Ντέρμπι σε Μαυροβούνι και Νίκαια

Στη προτελευταία αγωνιστική έφτασε αισίως το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ καθώς το Σάββατο 18 Μαΐου θα λάβει χώρα η 29η αγωνιστική στην οποία ή θα κριθούν οι εκκρεμότητες σε κορυφή και ουρά ή θα πάρουν παράταση για την τελευταία αγωνιστική.

Τα μεγάλα ματς της αγωνιστικής διεξάγονται σε Μαυροβούνι (ΑΟ Μαυροβουνίου - Βούναινα) και σε Νίκαια (Παναγροτικός - Νεάπολη) εκεί που στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες ψάχνουν την τρίτη θέση και την άνοδο, ενώ στο δεύτερο οι ομάδες μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Όσον αφορά το ματς του Μαυροβουνίου η ομώνυμη ομάδα έχει 57 βαθμούς έναντι 54 της ΑΕΒ κάτι που σημαίνει ότι με νίκη τελειώνει την υπόθεση, ενώ με ισοπαλία θα χρειάζεται ένα βαθμό στην έδρα της Νεάπολης καθώς σε ισοβαθμία θα υπερτερούν τα Βούναινα. Η ΑΕΒ ψάχνει μόνο τη νίκη προκειμένου να βρεθεί εκείνη στο 3 της κατάταξης και να κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς θα της αρκεί απλά μία νίκη στο τελευταίο ματς με τη Νέα Πολιτεία εντός.

Στο παιχνίδι που θα γίνει στη Νίκαια ο Παναγροτικός και η Νεάπολη παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τους Νικαιώτες να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς έχουν 28 βαθμούς, έναντι 23 της Νεάπολης κάτι που σημαίνει ότι με νίκη ή και ισοπαλία παραμένουν στην κατηγορία και μαθηματικά. Αν η Νεάπολη επικρατήσει τότε θα ξαναμπεί στο κόλπο καθώς θα μειώσει στους 2 βαθμούς και θα ψάξει τη νίκη στο φινάλε με Μαυροβούνι και παράλληλα να μην νικήσει ο Παναγροτικός στο Ελευθεραί.

Κατά τα άλλα ο πρωτοπόρος και ήδη στην Α' ΕΠΣΛ, ΠΑΟΛ Αβέρωφ υποδέχεται το Ελευθεραί, ενώ ο δεύτερος Ολυμπιακός Αμπελιάς θα πάρει το τρίποντο χωρίς να κουραστεί αφού το Μεσοχώρι δεν θα κατέβει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ένα βαθμό ίσως χρειαστεί ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας για να παραμείνει και μαθηματικά στην κατηγορία και θα προσπαθήσει να τον πάρει στην έδρα του Μελισσοχωρίου. Ο βαθμός δεν θα χρειαστεί αν η Νεάπολη χάσει ή φέρει ισοπαλία στη Νίκαια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 29ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΛ:

Σάββατο 18 Μαΐου

17:30

Δήμητρα Γιάννουλης - Προοδευτική Ανάβρας

ΠΑΟΛ Αβέρωφ - ΑΟ Ελευθερών

Ολυμπιακός Αμπελιάς - Ελπίς Μεσοχωρίου 3-0 (α.α.)

Παναγροτικός Νίκαιας - Νεάπολη

Προμηθέας ΑΕ Λάρισας - Α.Σ. Βορειοηπειρωτών "Ο Πύρρος"

ΑΟ Μαυροβουνίου - ΑΕ Βουναίνων

Αστήρ Μελισσοχωρίου - Φιλοκτήτης Μελιβοίας

Αστραπή Ν. Πολιτείας - Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. ΠΑΟΛ Αβέρωφ 59

2. Ολυμπιακός Αμπελιάς 58

3. Μαυροβούνι 57

.........................................................

4. Βούναινα 54

5. ΑΣ Βορειοηπειρωτών ο Πύρρος 52

6. Αστέρας Μελισσοχωρίου 41

7. Προοδευτική Ανάβρας 39

8. Δήμητρα Γιάννουλης 39

9. Προμηθέας ΑΕ Λάρισας 37

10. Αστραπή Νέας Πολιτείας 34

11. Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων 33

12. Ελευθεραί 31

13. Φιλοκτήτης Μελιβοίας 29

14. Παναγροτικός Νίκαιας 28

.........................................................

15. Νεάπολη 23

16. Ελπίς Μεσοχωρίου 6