Βαθμολογία

Αλέξανδρος Κιλκίς: «Αναδιάρθρωση της απαξίωσης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα του Αλέξανδρου Κιλκίς με αφορμή την αναδιάρθρωση που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι ιδιαίτερα καυστική καθώς χαρακτηριζεί την αναδιάρθρωση, ως αναδιάρθρωση της απαξίωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι Κασσάνδρες του ελληνικού ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκαν με την πολυθρυλούμενη αναδιάρθρωση να εκφράζει μόνο τις επαγγελματικές κατηγορίες, και να αφήνει στη μοίρα του το ερασιτεχνικό και αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

Έπειτα από μια αγωνιστική περίοδο που τα σωματεία κλήθηκαν να συμμετέχουν έχοντας να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτα οικονομικά έξοδα, όπως τις διαιτησίες που σε αρκετά εντός έδρας παιχνίδια έφτασαν ακόμη και στα 800 ευρώ, τα ταξίδια για τις εκτός έδρας αποστολές να είναι μεγάλα και να ανεβάζουν σε δυσθεώρητα επίπεδα το μπάτζετ των ομάδων, ήρθε και η λεγόμενη αναδιάρθρωση που αντί να δίνει μια χείρα βοηθείας, «τιμωρεί» τις ομάδες.

Mε την προσθήκη της Super League 2, ομάδες όπως ο Αλέξανδρος Κιλκίς, που πέτυχαν την παραμονή τους στη Γ΄ Εθνική, ουσιαστικά υποβιβάζονται στην παλαιά Δ΄ Εθνική, ενώ οι ομάδες που κατάφεραν με την πορεία τους να κερδίσουν είτε το πρωτάθλημα είτε την άνοδο μέσω των αγώνων μπαράζ παραμένουν στην ίδια κατηγορία με μεγαλύτερα έξοδα στο οικονομικό κομμάτι, ενώ οι υποβιβασθέντες ομάδες από την Γ΄ Εθνική ...επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Αλέξανδρος Κιλκίς έχοντας πάντα ως γνώμονα την βελτίωση του ποδοσφαίρου και την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, θα περίμενε η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών να περιλαμβάνει κίνητρα αλλά και όρους για τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών στα σωματεία. Επίσης την εξασφάλιση καλύτερων και φιλόξενων γηπεδικών εγκαταστάσεων που θα δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Είμαστε της άποψης πως η Γ΄ Εθνική πρέπει να αποτελεί προθάλαμο για τις επαγγελματικές κατηγορίες, όλων όσοι έχουν το ταλέντο και τη διάθεση να δουλέψουν και να αγωνιστούν σε συνθήκες υψηλού επιπέδου από νεαρή ηλικία και να φτάσουν γιατί όχι και στη Super League, και όχι το αποκούμπι βετεράνων ποδοσφαιριστών για τα τελευταία…ένσημα.

Αυτό συνεπάγεται μια ηλικιακή ποσόστωση με υποχρεωτική συμμετοχή στους επίσημους αγώνες ποδοσφαιριστών που δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο! Η εξασφάλιση υγιούς ποδοσφαιρικής στέγης σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με διάθεση και όρεξη να αναδειχθούν. Οι αιτιάσεις μας αυτές, που σαφώς έχουν διατυπωθεί και εκφραστεί και από άλλα σωματεία σε Πανελλήνιο επίπεδο, είναι αρκετά σημαντικές ώστε να αντιμετωπίζουμε την συμμετοχή μας στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με σκεπτικισμό και επιφύλαξη.