Βαθμολογία

Αμετάκλητος ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα

Στην Σούπερ Λίγκα 2 θα αγωνίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο ΠΑΣ Γιάννινα, έπειτα από την ετυμηγορία του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ το βράδυ της Πέμπτης (16/5), καθώς απορρίφθηκε η ένσταση κατά της απόφασης για την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League και για την αναδιάρθρωση. Οι Ηπειρώτες με δικηγόρους τους Αλέξη Κούγια και Χρύσα Σεβαστοπούλου ισχυρίστηκαν πως η αυξομείωση του πρωταθλήματος σε 14 ομάδες, και ο υποβιβασμός τριών ομάδων και όχι δύο, θα έπρεπε να υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2017-2018 για να ισχύσει αφού ο ΚΑΠ και ο αθλητικός νόμος κάνει λόγο για ισχύ την μεθεπόμενη περίοδο.

«Στην προκύρηξη του πρωταθλήματος της περι΄ποδου 2017-18 όμως, δεν γίνεται πουθενά λόγος για μείωση των ομάδων» τόνισε η Σεβαστοπούλου. «Δεν επιτρέπεται τροποποίηση του κανονισμού μεσούσης της περιόδου. Αν πρόκειται για αυξομείωση, δεν μπορεί να γίνει την επόμενη αλλά την μεθεπόμενη περίοδο. Η δική σας απόφαση θα είναι η κορυφαία του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Η αυξομείωση θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη της περιόδου 2017-18. Τότε όμως, έλεγε για υποβιβασμό δύο, άνοδο δύο ομάδων και πρωτάθλημα με 16. Είμαι βέβαιος ότι θα εφαρμόσετε το νόμο, είμαστε σύννομοι και ζητάμε την εφαρμογή του. Είστε ο Άρειος Πάγος του ποδοσφαίρου. Η Ε.Ε. της ΕΠΟ μπορεί να καταργήσει το νόμο και τον ΚΑΠ; Πράγματι όλοι τότε υπέγραψαν την προκύρηξη. Μίλησαν για εκβιασμό γιατί δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν αποφάσισαν χωρίς να έχουν πίεση. Δεν μπορεί αυτή η σκοτεινή συνθήκη να γίνει απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου», υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα να προσβάλει την προκήρυξη και την αναδιάρθρωση θα έπρεπε να το κάνει τον Αύγουστο του 2018, τότε που υπεγράφη ομόφωνα από όλες τις ομάδες της Λίγκας. Από την ΕΠΟ ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην βαθμολογία για να μην ισχύσει η επικύρωση της.

Η απόφαση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

- Συνεκδικάζει α΄) την από 10.05.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 17483/13.05.2019 προσφυγή της εδρεύουσας στα Ιωάννινα (στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. Ανατολής Ιωαννίνων) και εκπροσωπούμενης νόμιμα ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, για την ακύρωση της από 09.05.2019 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του καθού η προσφυγή, εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής (οδός Μεσογείων αριθμ. 174) και εκπροσωπούμενου νόμιμα, Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ Συν. Π.Ε.», περί επικυρώσεως της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ποδο-σφαίρου Α΄ εθνικής κατηγορίας (Super League) αγωνιστικής περιόδου 2018 / 2019,ως προς το σκέλος που επικυρώνει τον απ΄ ευθείας υποβι-βασμό τριών (3) ομάδων στην κατώτερη κατηγορία, κλπ και β΄) την από 14.05.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 17741/14.05.2019 προσεπίκληση του καθού η προσφυγή, εδρεύοντος στο Μαρούσι Αττικής (οδός Μεσογείων αριθμ. 174) και εκπροσωπούμενου νόμιμα, Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ Συν. Π.Ε.» κατά της ενταύθα εδρεύουσας (Πάρκο Γουδή) και εκπροσωπούμε-νης νόμιμα, ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (τριτοβάθμιου αθλητικού σω-ματείου) με την επωνυμία «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία / Ε.Π.Ο.

- Δέχεται τυπικά την προσεπίκληση.

- Απορρίπτει την προσφυγή».