Βαθμολογία

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο ΠΟ Ελασσόνας!!! (PICS)

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (7-6) ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟ (0-0 κ.δ. – παρ.)

Το βαρύτιμο Κύπελλο της ΕΠΣΛ, παραδόθηκε στον ΠΟ Ελασσόνας την Πέμπτη (16/5) μετά από ένα συναρπαστικό ματς στο γήπεδο Φιλιππούπολης κόντρα στον αξιόμαχο Δαμασιακό, όπου έπρεπε να φτάσουμε στην διαδικασία των πέναλτι για να προκύψει ο νικητής! Κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν δίχως γκολ (0-0). Στα πέναλτι η ομάδα του Ζήση Ζιάγκα προκρίθηκε με σκορ 7-6!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ

Ήταν ο 48ος τελικός που παρουσίασε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος από οργανωτικής άποψης, αλλά και διαιτητικής από δύο πολύ καλές ομάδες που έπαιξαν για τη φανέλα και για τους φιλάθλους της που κατέκλισαν το γήπεδο, αφού ήταν κατάμεστο, περίπου 2.000 κόσμος χάρηκε αυτόν τον τελικό. Το μόνο που «χάλασε» τη γιορτή ήταν ο καιρός που ιδιαίτερα στην επανάληψη δεν ήταν σύμμαχος με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να ψάχνουν τρόπους να προστατευτούν από την βροχή.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, με την παρουσία μικρών παιδιών που συνόδευσαν τους παίκτες. Τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων χαιρέτησαν πριν την έναρξη του ματς ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης. Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως οι διαιτητές του αγώνα προσέφεραν την αμοιβή τους στο ταμείο αρωγής.

Πριν την έναρξη του τελικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των προσφάτως αποβιωσάντων Νίκου Χασιώτη (άλλοτε προέδρου του Δαμασιακού) και Νίκου Ιωαννίδη (επί σειρά ετών διαιτητή, τόσο στα τοπικά όσο και στα εθνικά πρωταθλήματα).

Στο αγωνιστικό μέρος και οι δύο ομάδες «διψούσαν» για την κατάκτηση του κυπέλλου, αφού δεν είχαν δεχθεί ποτέ αυτή τη χαρά! Ο Δαμασιακός είχε και έναν επιπρόσθετο λόγο αφού ήθελε να το αφιερώσει στους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή…

Καλύτερος ο ΠΟΕ στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν τις ευκαιρίες. Στο 3’ ο ταχύτατος Ματούλας μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, στην επανάληψη ο ίδιος πριν προλάβει να κάνει το σουτ τον σταμάτησε ο Ντόκος σε κόρνερ.

Στο 18’ σέντρα – σουτ του Λούτσου, μπλόκαρε ο Γούπος. Στο 31’ πολύ καλό σουτ του Ματούλα, μεγάλη επέμβαση του Μιγδάνη έβγαλε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Με την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τον ΠΟΕ, όταν ο Ματούλας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάντζαρης έκανε το σουτ, έσωσε ο Μπακαΐμης πάνω στη γραμμή.

Διαχειρίστηκε με την εμπειρία του το ματς στην επανάληψη ο Δαμασιακός

Στην επανάληψη ο Δαμασιακός διαχειρίστηκε με την εμπειρία του το παιχνίδι και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 72’. Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μουσιάρη, έδιωξε θεαματικά σε κόρνερ ο Γούπος. Στο 75’ πολύ καλό σουτ του Λούτσου από πλάγια, έδιωξε με τις γροθιές ο Γούπος προσωρινά, στη συνέχεια πρόλαβαν οι αμυντικοί τον Τσιάλτα πριν σουτάρει.

Στο 106’ ωραία σέντρα του Μπακαΐμη μέσα στην περιοχή, ο Φούντας έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία του Γούπου. Και στο 120’ τελευταία καλή στιγμή με τον Ματούλα για τον ΠΟΕ, που έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, μπλόκαρε ο Μιγδάνης.

Τα πέναλτι

Λαγός 1-0 (ΠΟΕ)

Τσιάλτας 1-1 (Δαμασιακός)

Σουγλής 2-1 (ΠΟΕ)

Λούτσος 2-1 (Δαμασιακός) Απέκρουσε ο Γούπος.

Συνάπαλος 3-1 (ΠΟΕ)

Μιγδάνης 3-2 (Δαμασιακός)

Πετάνι 4-2 (ΠΟΕ)

Μουσιάρης 4-3 (Δαμασιακός)

Παναγιώτου 4-3 (ΠΟΕ) Απέκρουσε ο Μιγδάνης.

Ιωαννίδης 4-4 (Δαμασιακός)

Νταμπώσης 5-4 (ΠΟΕ)

Ντόκος 5-5 (Δαμασιακός)

Λαγιοκάπας 5-5 (ΠΟΕ) Η μπάλα έφυγε άουτ.

Φούντας 5-5 (Δαμασιακός) Η μπάλα έφυγε άουτ.

Ματούλας 6-5 (ΠΟΕ)

Αμπατζίδης 6-6 (Δαμασιακός)

Γκαραγκούνης 7-6 (ΠΟΕ)

Λέτσιος 7-6 (Δαμασιακός) Απέκρουσε ο Γούπος.

ΠΟ Ελασσόνας (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας (80’ Λαγιοκάπας), Νταμπώσης, Σουγλής, Λαγός, Συνάπαλος, Καλύβας, Μάντζαρης (100’ Παναγιώτου), Μπαρλαγιάννης (65’ λ.τ. Πετάνι), Ματούλας, Γκαραγκούνης.

Δαμασιακός (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Μιγδάνης, Ιωαννίδης, Ντόκος, Γεωργαντζιάς (109’ Λέτσιος), Μπακαΐμης, Δούκας, Νάτσης (46’ λ.τ. Τσιάλτας), Μουσιάρης, Λούτσος, Λόλας (85’ Αμπατζίδης), Φούντας.

Διαιτητής του τελικού ήταν ο κ. Μπουμαρσόπουλος, με βοηθούς τους κ. Στάικο και Πατέτσο, επιπρόσθετους διαιτητές τους κ. Ι. Ντελέζο και Αντωνίου και 4ο διαιτητή τον κ. Καρακώστα.