Βαθμολογία

Λεβέντης: «Θα πάρουμε άνω του 5% στις ευρωεκλογές»

Σίγουρος ότι η Ένωση Κεντρώων θα λάβει ποσοστό άνω του 5% στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης. «Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί θα έλθει και η Κυριακή των εκλογών. Το μίνιμουμ που βρίσκω ότι θα πάρουμε είναι άνω του 5%. Θα δούμε στις 26 Μαΐου εάν θα επαληθευτώ εγώ ή οι δημοσκοπήσεις. Εγώ θα σεβαστώ οποιαδήποτε θέληση του ελληνικού λαού», ανέφερε στη διακαναλική του συνέντευξη την Τετάρτη (15/5) ο πρόεδρος του κόμματος. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την απλή αναλογική: «Όλη μου τη ζωή την έχω αναλώσει να χτυπήσω το δικομματισμό και γι' αυτό είμαι υπέρ της απλής αναλογικής. Θέλω να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια, να φτιάξουμε κράτος».

Για τη συναίνεση των κομμάτων: «Η ενότητα των Ελλήνων δεν είναι απλό πράγμα. Πρέπει όλοι να συμβάλουν. Δεν μπορεί να γίνει μόνο από μένα. Πρέπει όλοι να αφήσουν τις πολωτικές συγκρούσεις και να συμβάλουν σε ένα κλίμα συνεννόησης. Πρέπει να επικρατήσουν οι μετριοπαθείς από όλα τα κόμματα και οι ακραίοι να περιοριστούν».

Για τους βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του: «Όσοι έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων κατέστρεψαν των εαυτό τους».

Για τον Γιάννη Σαρίδη που έδωσε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: «Ο κ. Σαρίδης δεν κατέλαβε με ποιο κόμμα είχε κατέβει και είχε εκλεγεί βουλευτής. Εμείς ήλθαμε για να συγκρουστούμε όχι για να συμβιβαστούμε».

Για το αν η Ένωση Κεντρώων προτίθεται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Γεωργιάδης: «Ουδέποτε ο Μάριος Γεωργιάδης είπε ότι θα συνεργαστούμε με τη Ν.Δ. Τον απέστειλα, δύο φορές, σε συνέδριο για απευθύνει χαιρετισμό. Δεν υπάρχει κεντρώος να συνεργαστεί με τη Ν.Δ».

Για τα εθνικά θέματα και για τυχόν φόβο θερμού επεισοδίου: «Στην υπόθεση αυτή αυτό που με ανησυχεί είναι η στάση της Αγγλίας που δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ. Η Αγγλία έπρεπε να είναι χώρα σταθεροποίησης, όχι αποσταθεροποίησης. Ο κ. Τσίπρας, με τις συνεχείς του υποχωρήσεις, έχει κάνει τους Τούρκους να έχουν το κουμάντο. Θα δείτε ότι στο τέλος θα πάρουν και του S4οο και τα F 35».

Για τις ευρωεκλογές: «Η Ευρώπη του μέλλοντος πρέπει να είναι μια Ευρώπη ανοικτή που θα γίνεται ολοένα μεγαλύτερη και σοβαρότερη. Η απάντηση στη σημερινή Ευρώπη που έχει λάθη πολλά είναι μεγαλύτερη Ευρώπη».