Βαθμολογία

Κούγιας: «Δέχτηκα την πρόταση του κ. Χριστοβασίλη γιατί...»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Studio E 103 FM των Ιωαννίνων και την εκπομπή «Τα ντελάλια» των καλών φίλων και συναδέλφων Νίκου Σκούμπου και Γιώργου Παππά «φιλοξενήθηκε» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να υπερασπιστεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην προσφυγή που έχει καταθέσει για να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση, της οποίας πολέμιος ήταν ο ίδιος από την αρχή.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κούγια:

«Καταρχάς αν ήταν άλλη ομάδα και δεν ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση, γιατί είναι μία όντως δύσκολη υπόθεση, αλλά συναισθηματικά δεν μπορούσα να μην την δεχτώ. Δέχτηκα την πρόταση του κ. Χριστοβασίλη και επειδή έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι στην αναγέννηση του ιστορικού ΠΑΣ Γιάννινα όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια το 2004 δεν θα μπορούσα να μην δεχτώ.

Όπως είπα είναι μία δύσκολη υπόθεση, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα βασιστεί στο ότι η αναδιάρθρωση αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο όταν το πρωτάθλημα ήταν εν εξελίξει και αυτό είναι παράνομο. Επίσης ναι μεν είχε ψηφιστεί το καλοκαίρι κατά πλειοψηφία η αναδιάρθρωση, αλλά για να ισχύσει από την σεζόν 2020-2021. Βέβαια αν πει το διαιτητικό απορρίπτεται, εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

Πάντως αυτό με το αυτοδιοίκητο πρέπει να αλλάξει καθώς σε καμία χώρα δεν υπάρχει το να παρεμβαίνει η κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο. Προσωπικά εγώ το καλοκαίρι ψήφισα να μην γίνει η αναδιάρθρωση καθώς δεν γίνεται ένα πρωτάθλημα να έχει μόνο 14 ομάδες και να ολοκληρώνεται από τα μέσα Φεβρουαρίου. Αντίθετα με τον κ. Χριστοβασίλη που την ψήφισε και αυτό με στεναχώρησε ιδιαίτερα».

Σε ερώτηση αν βγει απόφαση και αυτή είναι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα και έχουν διεξαχθεί παράλληλα και τα μπαράζ του ΟΦΗ με τον Πλατανιά και τι γίνεται εκεί, ο κ. Κούγιας ήταν ξεκάθαρος:

«Τότε και ο ΟΦΗ παραμένει στη Super League και ο Πλατανιάς ανεβαίνει σε αυτή, καθώς θα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι πέρσι...».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ