Βαθμολογία

Από βδομάδα οι αποφάσεις για τη Super League 2

Ο αριθμός των ομάδων με τον οποίο θα διεξαχθεί η νεοσύστατη κατηγορία θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΠΟ στο Διοικητικό Συμβούλιο της 22ας Μαΐου.

Ελπίδες σε Ηρακλή, Τρίκαλα αλλά και στους πρωταθλητές της Γ' Εθνικής πως μπορεί να τους δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν στη Super League 2 της επόμενης χρονιάς άφησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη στη Βουλή πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η νεοσύστατη κατηγορία να διεξαχθεί με 14 ομάδες αντί για 12 που προβλέπει το αρχικό πλάνο.

Βεβαίως, ο τελικός λόγος ανήκει στην ΕΠΟ, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την διάρθρωση των κατηγοριών, τον αριθμό των ομάδων αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου και εκεί τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασίσουν για το αν η Super League 2 θα διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες.

Αν τελικά ισχύσει το 14 θα πρέπει να αποφασιστεί ποιες ομάδες θα πάρουν τις δύο θέσεις παραπάνω. Δηλαδή αν θα είναι οι δύο επιλαχούσες της νυν Football League (Ηρακλής & Τρίκαλα) ή αν θα είναι δύο από τις οκτώ πρωταθλήτριες της φετινής Γ' Εθνικής (Καβάλα, Βέροια, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος Ρόδου, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος).

Υπενθυμίζεται πως οι 12 σίγουρες ομάδες της Super League 2 της σεζόν 2019-2020 θα είναι οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, ΑΟΧ/Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης καθώς και ο ηττημένος του μπαράζ ΟΦΗ - Πλατανιάς.